Καμμένος: Επιδιώκουμε την ειρήνη και δεν θα υποχωρήσουμε πουθενά

Καμμένος: Επιδιώκουμε την ειρήνη και δεν θα υποχωρήσουμε πουθενά12.12.2017Πρόσωπα

Μήνυμα στην Τουρκία από τα ακριτικά νησιά Φούρνοι και Ψαρά, όπως και από τη Χίο, έστειλε ο Πάνος Καμμένος.

«Η Ελλάδα επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη

την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Εχοντας στο πλευρό του τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο κ. Καμμένος συνέχισε στο μήνυμά του λέγοντας πως «θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν.

Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά». Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους όπως και οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να προασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο Π. Καμμένος επισκέφθηκε τα φυλάκια στα δύο μικρά νησιά, αντάλλαξε δώρα με τους μαθητές των σχολείων εν όψει των Χριστουγέννων και στη Χίο εγκαινίασε τρία στρατιωτικά οικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα