Θεσσαλονίκη: Δάνειο 160.000.000 ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα στη ΔΕΗ

Θεσσαλονίκη: Δάνειο 160.000.000 ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα στη ΔΕΗ23.04.2019Επιχειρήσεις

Τη χορήγηση επιχειρηματικού δανείου ύψους 160.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ), γνωστής ως Παρευξείνιας, η οποία έχει την έδρα της στη

Θεσσαλονίκη

Το πενταετούς διάρκειας δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του πλάνου κεφαλαιουχικών δαπανών της εταιρίας και αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΤΕΑΕΠ, το δάνειο αυτό αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία και στον ενεργειακό τομέα ειδικότερα, βελτιώνοντας το ενεργειακό μείγμα και την ενεργειακή υποδομή της χώρας.

«Θα βοηθήσει, επίσης, στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας δημιουργώντας φορολογικά έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε έναν ζωτικό κλάδο της οικονομίας» αναφέρει σχετικά η Παρευξείνια, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω χρηματοδότηση σηματοδοτεί την έναρξη επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της τράπεζας και της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι η Παρευξείνια Τράπεζα είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη η τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα