Ονειρα για συμμετοχή στην Ευρωβουλή και από το στερεμένο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη

Ονειρα για συμμετοχή στην Ευρωβουλή και από το στερεμένο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη23.04.2019Πρόσωπα

Τους 29 υποψηφίους που θα ριχτούν στη μάχη για τις ευρωεκλογές παρουσίασε το Ποτάμι

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, αλλά και της επερχόμενης κάλπης είναι το «Αλήθειες μόνο!», με πηγές της Σεβαστουπόλεως να αναφέρουν ότι το κόμμα θέλει να χτυπήσει το πρόβλημα της χαμηλής εμπιστοσύνης των πολιτών

απέναντι στους πολιτικούς, «κάνοντας την πολιτική ειλικρίνεια σημαία του».

Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ταύτισε τις θέσεις του κόμματός του με εκείνες «της Αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν. Ελευθερία - Προστασία - Πρόοδος» όπως ανέφερε. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για όλα τα πρόσωπα που κατεβαίνουν, τα οποία αποκάλεσε «καθαρά». «Είναι το πιο αληθινό, το πιο δημιουργικό ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Αντιπροσωπευτικό των αληθινών, δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το 1/3 του ψηφοδελτίου εκπροσωπεί τη νέα γενιά, ενώ 16 εκ των υποψηφίων κατοικούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η πρόταση του κόμματος να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν, αφού το δηλώσουν έως και λίγες ημέρες πριν, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Καταγγέλλοντας, μάλιστα, τους «απρόθυμους» που κυβερνούν, έκανε λόγο για «ντροπή», από τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που ζουν στην Ευρώπη, να δίνεται τελικώς η δυνατότητα μόνο σε 14.765 να ψηφίσουν. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους υποψηφίους συγκαταλέγονται ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο πρέσβης επί τιμή Παντελής Καρκαμπάσης, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η δικηγόρος και επικεφαλής των νέων του Ποταμιού Μαρία Δαμανάκη, καθώς και ο ερευνητής του CERN Σωτήρης Βλάχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα