Θεσσαλικό μπάχαλο στην Ελληνική Λύση

Θεσσαλικό μπάχαλο στην Ελληνική Λύση10.07.2019Πρόσωπα

Ο Βελόπουλος πήρε την έδρα στη Λάρισα από τον Νασίκα, με αποτέλεσμα ύβρεις και μηνύσεις

Αλαλούμ για την Ελληνική Λύση στη Λάρισα με το «καλημέρα» του κόμματος στη Βουλή. Ο Κυριάκος Βελόπουλος μήνυσε μάλιστα υποψήφιο βουλευτή του, ο οποίος οδηγήθηκε στα κρατητήρια με τη διαδικασία του Αυτοφώρου! 

Τι

έχει συμβεί; Το μπάχαλο ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος την έδρα στη Λάρισα, στην οποία, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, ερχόταν πρώτος σε σταυρούς ο πρώην αγροτοσυνδικαλιστής της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Θανάσης (Νασιούλας) Νασίκας.

Το κόμμα του κ. Βελόπουλου έλαβε υψηλό ποσοστό στην Περιφέρεια Λάρισας (4,34% - 6.786 ψήφοι), κι έτσι κέρδισε τη μία έδρα, με τον κ. Νασίκα να λαμβάνει 1.308 ψήφους.

Οπως υποστηρίζεται δε από το περιβάλλον του, ο κ. Βελόπουλος φέρεται ότι του είχε υποσχεθεί πως ο ίδιος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δεν θα έκανε χρήση του δικαιώματός του και δεν θα κρατούσε την έδρα.

Ομως, μετά την απόφαση του κ. Βελόπουλου να κρατήσει ο ίδιος την έδρα της Λάρισας, ο πολιτευτής έγινε έξαλλος και σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τον αποκάλεσε «άφιλο και ανέντιμο», και του ζήτησε να απαντήσει γιατί άλλαξε στάση σε μία ημέρα.

«Ολη αυτή η συμπεριφορά του με οδηγεί στην απόφαση να αποχωρήσω από την Ελληνική Λύση, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και με ψήφισαν.

Τους διαβεβαιώνω ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε όλοι μαζί σε άλλον πολιτικό φορέα» πρόσθεσε. Υποστήριξε ακόμη ότι με προσωπική δουλειά, χρήματα και χρόνο έστησε τον κομματικό μηχανισμό της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλία.

Οι δηλώσεις του κ. Νασίκα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κ. Βελόπουλου, με αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπέβαλε μήνυση και κατά του γιου του κ. Νασίκα, επικαλούμενος τις ίδιες κατηγορίες.

Αλλά και ο κ. Νασίκας από την πλευρά του πρόκειται -όπως ανακοίνωσε- να προχωρήσει σε μήνυση κατά του (πρώην) προέδρου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα