Θεσπέσιες μελωδίες στην αρχόντισσα των Κυκλάδων

Θεσπέσιες μελωδίες στην αρχόντισσα των Κυκλάδων10.07.2019Τέχνες

Αρχίζει στις 14 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2019»

ΑΡΧΙΖΕΙ στις 14 και ολοκληρώνεται στις 26 Ιουλίου το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Eilana Lappalainen.

Το φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2019» του Δήμου Σύρου, πραγματοποιείται ετησίως και υποδέχεται θεσπέσιες μελωδίες και εξαιρετικές παραστάσεις οπερατικού ρεπερτορίου.

Ιδρύθηκε

το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο και διευθυντή Πίτερ Τριμπόλις, λόγω της αγάπης που έτρεφε για τη Σύρο και το εμβληματικό θέατρο Απόλλων, και επί 15 συναπτά έτη έχει προσελκύσει παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες. 

Η εναρκτήρια συναυλία με τίτλο «Τιμώντας τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν και δύο εμβληματικά αριστουργήματα» θα δοθεί στις 14 Ιουλίου από την Pan-European Philharmonia της Βαρσοβίας και με τη συμμετοχή χορωδιών από την Αμερική και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα

Στις 15, 17, 19 και 21 Ιουλίου η Pan-European Philharmonia της Βαρσοβίας θα παρουσιάσει την όπερα του φεστιβάλ, την κωμωδία «Η Αριάδνη στη Νάξο» (έκδοση του 1916) του Στράους, και στις 16 Ιουλίου θα δώσει τη συναυλία «Η ιδιοφυΐα του Μότσαρτ».

Στις 17 και 24 Ιουλίου οι καλλιτέχνες του Greek Opera Studio παρουσιάζουν την παράσταση «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι στις 18 Ιουλίου, η Pan-European Philharmonia της Βαρσοβίας θα παρουσιάσει τον μουσικό «Κύκλο Spotlight», με συνθέσεις του Μπετόβεν και τη συμμετοχή προσκεκλημένων χορωδιών από την Αμερική.

Στις 19 Ιουλίου χορωδίες από την Αμερική και την Ελλάδα θα δώσουν «Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα» και στις 20 η Pan-European Philharmonia της Βαρσοβίας θα παρουσιάσει τη «Βραδιά Μπετόβεν - Η ιδιοφυΐα του 19ου αιώνα».

Στις 23 Ιουλίου καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν τη «Βραδιά γερμανικού τραγουδιού και ελληνικού κλασικού τραγουδιού του 20ού αιώνα», στις 25 θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή παρουσίαση μουσικής από τη Γρανάδα της Ισπανίας.

Πρόκειται για μία σύνδεση σύγχρονης και αρχαίας μουσικής βασισμένη σε μουσικές της Μεσογείου. Στις 26 Ιουλίου το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με γκαλά όπερας από το Greek Opera Studio.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Απόλλων και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου («Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα»).

Keywords
Τυχαία Θέματα