«Έκοψε» την Κεφαλογιάννη και «εξόρισε» τον Βορίδη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ και το πώς αυτές διαμορφώνονται από εδώ και πέρα αποκτούν οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού ήταν να αφήσει εκτός της κυβέρνησης την Όλγα Κεφαλογιάννη, γεγονός που άφησε έκπληκτα αρκετά «γαλάζια» στελέχη που θεωρούσαν σίγουρη τη συμμετοχή της στο νέο σχήμα. Πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι η κ. Κεφαλογιάννη

αρνήθηκε την πρόταση Μητσοτάκη για το υπουργείο Τουρισμού, εκφράζοντας την επιθυμία της να αναλάβει και τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, κάτι που φέρεται να είχε συζητηθεί σε μεταξύ τους συνομιλίες προ των εκλογών. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την πρόθεση να προχωρήσει στη συνένωση των δύο υπουργείων, οδηγώντας την κ. Κεφαλογιάννη στην έξοδο. Μάλιστα, δύο ώρες πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, σε ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τον κόσμο που την ψήφισε, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, αποκτά αρκετό ενδιαφέρον το πώς θα επιλέξει να κινηθεί από εδώ και πέρα η ίδια και οι άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος.

Έκπληξη προκάλεσε επίσης η κίνηση του πρωθυπουργού να «εξορίσει» τον Μάκη Βορίδη στο προτελευταίο στη σειρά τάξης υπουργείο, αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης (στην πρώτη θέση είναι το Οικονομικών, στην τελευταία το Τουρισμού). Οι καλά γνωρίζοντες το «γαλάζιο» παρασκήνιο, λένε, πάντως, ότι οι σχέσεις των άλλοτε «Διόσκουρων», Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, δεν ήταν ποτέ «όπως παλιά» (αν και είναι και οι δύο στελέχη της σαμαρικής πτέρυγας), δηλαδή πριν από την εποχή της κούρσας για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά (όταν και εκδηλώθηκε το μεταξύ τους ρήγμα). Ίσως αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο στη «δυσμενή μετάθεση» του κ. Βορίδη.

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα