Θα ανέβει 113 κορυφές βουνών (μέσα στο 2019) για χάρη των παιδιών

Θα ανέβει 113 κορυφές βουνών (μέσα στο 2019) για χάρη των παιδιών19.12.2018Πρόσωπα

Περισσότερα από 100 βουνά της Ελλάδας θα προσπαθήσει να ανέβει έως το τέλος του 2019 ο ορειβάτης αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης θέλοντας να στείλει... από ψηλά μηνύματα ζωής

Οπως λέει στη «δημοκρατία», αυτό το εγχείρημα, το οποίο πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της τρίτης ψηλότερης κορυφής του κόσμου, του όρους Κανγκτσεντζούνγκα, μαζί με τον Αντώνη Συκάρη, έχει διπλό στόχο. «Σε όλες τις αναβάσεις που

κάνω θέλω να υπάρχει και ένα φιλανθρωπικό στοιχείο. Αυτή τη φορά το εγχείρημα είναι αφιερωμένο στο Χαμόγελο του Παιδιού με το μήνυμα “από κορφή σε κορφή κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με ασφάλεια και υγεία μέσα από την άθληση”».

Η λίστα που έχει φτιάξει ο Φώτης Θεοχάρης για το #SmileClimb (όπως ονομάστηκε το εγχείρημα) έγινε με τη βοήθεια ενός γεωφυσικού χάρτη και περιλαμβάνει βουνά που «στέκονται» σε ύψος ανάμεσα στα 1.500 και τα 2.918 μέτρα. Ολυμπος, Κίσσαβος, Γκιώνα, Παρνασσός, Ψηλορείτης και Λευκά Ορη, Ταΰγετος, Αθως και τα Βαρδούσια, που, όπως εξομολογείται, είναι τα αγαπημένα του! Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένα από αυτά τα βουνά τα έχει ήδη ανέβει στο παρελθόν και μπροστά του «ορθώνονται» άλλα, που θα τα κατακτήσει στο μέλλον.

Αν και για τους περισσότερους η προσπάθειά του φαντάζει εξωπραγματική, ο ίδιος εξομολογείται ότι «τελικά η εμπειρία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φανταζόμουν». Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι ο περιορισμένος χρόνος λόγω της εργασίας του και τα έξοδα τα οποία καλύπτει εξ ολοκλήρου μόνος του. Μέχρι την κατάκτηση και των 113 ελληνικών κορυφών ο Φώτης Θεοχάρης έχει βάλει ακόμα μεγαλύτερους στόχους και το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να ανέβει στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα