Τείχος με... δόσεις θέλει να φτιάξει ο Ντ. Τραμπ

Τείχος με... δόσεις θέλει να φτιάξει ο Ντ. Τραμπ12.02.2019Πρόσωπα

Τι σχέδιο προκρίνει ο Λευκός Οίκος

Με το ενδεχόμενο νέας παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να πλησιάζει απειλητικά, τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή στο Ελ Πάσο, προσπαθώντας να πείσει και πάλι για την αναγκαιότητα του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ηδη είχε χαρακτηρίσει την πόλη «μία από τις ασφαλέστερες της χώρας, μετά την κατασκευή τείχους εκεί, το 2008-2009».

Δύο ώρες νωρίτερα, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, ο Δημοκρατικός

Μπέτο Ο'Ρουρκ -ένας πολιτικός που πολλοί συγκρίνουν με τον Ομπάμα- έλαβε μέρος σε μια «Πορεία για την αλήθεια», καταγγέλλοντας «την εμμονή του Τραμπ για το τείχος και τον παραμορφωτικό φακό με τον οποίο περιγράφει τη ζωή στο Ελ Πάσο».

Προηγήθηκε, το Σαββατοκύριακο, το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, καθώς οι δεύτεροι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν κανένα σοβαρό κίνητρο, ώστε να συμφωνήσουν στη χορήγηση των δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτεί ο Τραμπ για την κατασκευή του τείχους.

Χρηματοδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος προσανατολίζεται στην υπογραφή μιας συμφωνίας σταδιακής χρηματοδότησης του τείχους, την ώρα που οι Δημοκρατικοί εξετάζουν την ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου κοινοβουλευτικού μηχανισμού για να εμποδίσουν την ανάληψη μονομερούς δράσης από τον πρόεδρο.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλεί τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να διαθέσουν περισσότερους πόρους και να κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα, στην προώθηση και την εκπαίδευση για την τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος του διατάγματος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα