Τα τρακτέρ θα «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση!

Τα τρακτέρ θα «κόψουν» την Ελλάδα στη μέση!05.02.2019Πρόσωπα

Οι αγρότες έτοιμοι να μπλοκάρουν και την παρακαμπτήριο στον Πλατύκαμπο

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου αυτό το διάστημα διοχετεύεται από την Αστυνομία η κίνηση των οχημάτων λόγω του μπλόκου της Νίκαιας,

αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν. Επιπλέον, γνωστοποίησαν την απόρριψή τους στο αυριανό κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και κατέστησαν σαφές το αίτημά τους για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τον πρωθυπουργό.

«Εμείς ζητάμε συνάντηση με την κυβέρνηση. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Αραχωβίτη, αλλά έχει δηλώσει αναρμόδιος στα πιο πολλά θέματα. Εξάλλου, έχουμε συναντηθεί μαζί του και οι απαντήσεις του δεν μας ικανοποίησαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Nομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία τους, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Συλλόγου Μεσσήνης, Χανδρινού και των γύρω περιοχών πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Μόλις έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανέβασαν σε αυτή τα 25 τρακτέρ τους, ενώ μια ομάδα αγροτών ανέβηκε στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, όπου άφησαν μια μπάλα με σανό.

Οι υπεύθυνοι των γραφείων ενημέρωσαν τους διαδηλωτές πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος βουλευτής εκεί και τους διαβεβαίωσαν πως θα κανονίσουν άμεσα συνάντηση. Επειτα οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και αφού έχυσαν 60 λίτρα γάλα στην είσοδο του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή του, στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα, αφήνοντας κι εκεί σανό και ζητώντας εξηγήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη δακοκτονία.

Την ίδια στιγμή, κλειστή παρέμεινε για περίπου μία ώρα χθες το απόγευμα η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό, στη θέση Μπάγια, στο Χαλίκι Αιτωλικού, από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη εκπρόσωποι των αγροτών έχουν προγραμματίσει συνάντηση με την επιτροπή ανταγωνισμού, στην οποία θα συζητηθεί η καταγγελία των αγροτών για ύπαρξη καρτέλ στο βαμβάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα