ΣΥΡΙΖΑ καρφώνει Ν.Δ. για το ατόπημα του ΕΛΚ

ΣΥΡΙΖΑ καρφώνει Ν.Δ. για το ατόπημα του ΕΛΚ15.05.2018Οικονομία

Επικοινωνιακή ρελάνς επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη Ν.Δ. για «υποκρισία στο Σκοπιανό» και «διγλωσσία», επιδιώκοντας όμως κατά βάση να καλύψει την επερχόμενη κυβερνητική υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Κουμουνδούρου καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που, ως

γνωστόν, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-, διότι σε εκδηλώσεις του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες στα σχετικά φυλλάδια που μοιράστηκαν αναφέρεται η γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, στο φυλλάδιο της καμπάνιας με τίτλο «Brussels tastes the Balkans» («Οι Βρυξέλλες γεύονται τα Βαλκάνια»), που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στη βελγική πρωτεύουσα με την υποστήριξη του ΕΛΚ και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν εννέα εστιατόρια από εννέα χώρες των Βαλκανίων, η ΠΓΔΜ αναφέρεται με το όνομα «Μακεδονία».

«Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η Ν.Δ. διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως δεν επιθυμεί την επίλυση του επίμαχου ζητήματος και δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία” από τη γειτονική χώρα, μετέχει, μέσω του ΕΛΚ, σε πρωτοβουλίες που αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία”» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα, το οποίο αναδεικνύει πλήρως τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό της Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, το ΕΛΚ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να προβούν στις αντίστοιχες διορθωτικές κινήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα