Συνεχίζεται ο σάλος για τον «σκαφάτο» Τσίπρα!

Συνεχίζεται ο σάλος για τον «σκαφάτο» Τσίπρα!08.05.2019Παρασκήνιο

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν το σφυροκόπημα

Το υπερπολυτελές κότερο της οικογένειας του εκλιπόντος εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στο οποίο έκανε... αριστερές διακοπές τον περασμένο Αύγουστο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας, εμβολίζει το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών φωτογραφιών του πρωθυπουργού, ο οποίος (ενώ το 2012... πάλευε να στερεώσει την ομπρέλα στην άμμο κατά τη διάρκεια «χύμα» διακοπών) πιάστηκε επ' αυτοφώρω, μία εξαετία αργότερα, να διάγει χλιδάτο βίο και μάλιστα εν κρυπτώ, προκαλεί πολιτικό σεισμό, μόλις 20 μέρες πριν από τις εκλογές. Στις εικόνες του κ. Τσίπρα να απολαμβάνει χαλαρές διακοπές στο κότερο, η αντιπολίτευση βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασκήσει σφοδρή κριτική, επιχειρώντας να αποδομήσει το πολυδιαφημισμένο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση τυρβάζει περί άλλα, αποσιωπώντας τεχνηέντως ότι κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυε τα πυρά του κατά εκείνων που ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να βγάλει το φίδι από την τρύπα, υποστήριξε πως η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού και «δικαιούται» να τον φιλοξενήσει στο σκάφος της για ολιγοήμερες διακοπές. Ισχυρίστηκε δε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί καν πολιτική είδηση, ενώ, όπως σημείωσε δηκτικά, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος κι εκείνος δεν είδε απολύτως τίποτα μεμπτό, όπως είπε επί λέξει.

Υποκρισία

Από την άλλη, η αντιπολίτευση συνεχίζει να αντιδρά εντόνως, μιλώντας για υποκρισία του πρωθυπουργού. Η Ν.Δ., μέσω της εκπροσώπου Τύπου της, μίλησε για απώλεια ηθικού πλεονεκτήματος. Ο δε αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε ποινικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό διότι, όπως υποστήριξε, ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ. «Στον πρωθυπουργό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε παραχώρηση ούτε φιλοξενία. Πρέπει να δούμε αν ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές» είπε κατηγορώντας τον πως σε διαφορετική περίπτωση έχει κάνει ψευδές «πόθεν έσχες».

Αιχμηρή υπήρξε η αντίδραση και του Κινήματος Αλλαγής, με τον γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Σταμάτη Μαλέλη να κάνει λόγο για κερασάκι στην τούρτα της παρακμής. «Η Κίρκη με το δέλεαρ της εξουσίας εξευτελίζει τους ανθρώπους! Την ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ζει στην ανέχεια, είναι τουλάχιστον σκληρό να βλέπει φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε πανάκριβα κότερα και αγκαλιά με την ελίτ που υποτίθεται ότι πολεμάει» είπε.

----

Παίρνει φωτιά η Βουλή! Από σήμερα η μάχη για τα... μάτια του Πολάκη

Στο κοινοβουλευτικό τερέν μεταφέρεται σήμερα η προεκλογική σύγκρουση των κομμάτων, δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές και με όλα τα μέτωπα να είναι ορθάνοιχτα. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας και θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Αυτή θα είναι μια πρώτη ευκαιρία για το μπρα ντε φερ, καθώς έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Απαντες αναμένουν το κλίμα να είναι πολεμικό και η ρητορική ένθεν κακείθεν να είναι άκρως εμπρηστική και πολωτική.

Η σημερινή συζήτηση λαμβάνει χώρα στη σκιά των χθεσινοβραδινών εξαγγελιών, με τον πρωθυπουργό να επικεντρώνεται στα θετικά και «φιλοαναπτυξιακά» μέτρα του νέου πακέτου παροχών. Σκοπός της κυβέρνησης είναι αναμφισβήτητα να στριμώξει τη Ν.Δ., αναγκάζοντάς τη να υπερψηφίσει τα μέτρα λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

Από την πλευρά της, η Πειραιώς θα βασίσει την αντιπολιτευτική της τακτική στο τρίπτυχο «κότερο, Πολάκης, Μάτι», επιχειρώντας να απογυμνώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής, στο τέλος της τριήμερης μαραθώνιας συζήτησης.

Σημειώνεται πως, αν και είθισται όταν κινούνται διαδικασίες για την ανανέωση ή μη της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές εργασίες να αναβάλλονται, το Μαξίμου αποφάσισε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις να συζητηθεί ταυτόχρονα, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Ετσι, εισάγεται σήμερα στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, με σκοπό να έχει γίνει νόμος του κράτους την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα