Με προνόμια αρχηγού ο Σταύρος στη Βουλή

Με προνόμια αρχηγού ο Σταύρος στη Βουλή08.05.2019Πρόσωπα

Το Ποτάμι απέκτησε εκ νέου Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Θεοδωράκης το γιόρτασε στο twitter με... Σπρίνγκστιν!

Το Ποτάμι... γύρισε πίσω! Ανατρέποντας την ιστορική ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κατάφερε να αναστηθεί τέσσερις μήνες μετά τη διάλυσή του στα εξ ων συνετέθη λόγω Σκοπιανού.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αναγεννιέται μετά

τη σχετική θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, που έλαβε την απόφαση να της δώσει εκ νέου υπόσταση. Οι εξελίξεις για την επαναφορά του Ποταμιού στη Βουλή δρομολογήθηκαν μετά την ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. λόγω ευρωεκλογών και συγκεκριμένα μετά την παράδοση της έδρας της -πλέον «γαλάζιας»- Κατερίνας Μάρκου στο κόμμα. Τη θέση της κατάλαβε ο Νίκος Νυφούδης. Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία της Αντιγόνης Λυμπεράκη στη θέση του Γιώργου Αμυρά, που παραιτήθηκε κι εκείνος προκειμένου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ετσι, το Ποτάμι απόκτησε εκ νέου πέντε βουλευτές, μαζί και με τους Σταύρο Θεοδωράκη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Μαυρωτά. Οταν πληροφορήθηκε την απόφαση του συμβουλίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης το «έκαψε» στο twitter με... Μπρους Σπρίνγκστιν. «“Περπατάμε πολύ μακριά, περπατάμε μακριά”, όπως λέει και ο Springsteen. Το Ποτάμι απέκτησε ξανά Κ.Ο. Αν και ποτέ δεν έπαψε, χάρη στους Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επόμενος σταθμός νίκης η 26η Μαΐου. Hello Sunshine!» έγραψε περιχαρής ο κ. Θεοδωράκης. Σημειώνεται ότι ο ίδιος θα μιλά εφεξής στη Βουλή κανονικά ως πολιτικός αρχηγός και πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το Ποτάμι θα δικαιούται πλέον να έχει και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις, όπως συνέβαινε και πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον καταποντισμό του κόμματος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά που ανασυγκροτείται Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η δε χθεσινή απόφαση δημιουργεί κοινοβουλευτικό δεδικασμένο, με αποτέλεσμα να ανοίγει τον δρόμο και στους ΑΝ.ΕΛ. να επανασυσταθούν. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί μόνο αν επιστραφεί στους ΑΝ.ΕΛ. η χαμένη πέμπτη έδρα, σε περίπτωση δηλαδή που, λόγου χάρη, παραιτηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος ή αν εκλεγεί η Ελενα Κουντουρά στην Ευρωβουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα