Συνάντηση Βερβεσού με Τόσκα για την ασφάλεια των δικαστηρίων

Συνάντηση Βερβεσού με Τόσκα για την ασφάλεια των δικαστηρίων05.01.2018Πρόσωπα

Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο αλλά και των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών, οι δικηγόροι θέτουν θέμα ενίσχυσης της ασφάλειας των δικαστηρίων αλλά και προστασίας τους κατά τη διάρκεια της άσκησης του λειτουργήματός τους.

Τα ζητήματα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, και Πειραιά,

Γεώργιου Σταματογιάννη, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα (φωτό) . Οι δικηγόροι κατέθεσαν σειρά προτάσεων με στόχο την ασφάλεια των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε:


• Να λειτουργήσει άμεσα το δεύτερο μηχάνημα ελέγχου στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
• Να διασφαλιστεί η είσοδος αποκλειστικά και μόνο δικηγόρων στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, και να λειτουργήσει η -ανενεργή σήμερα- πύλη εισόδου δικηγόρων στο Εφετείο Αθηνών.
• Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ιδίως πεζές περιπολίες εντός του χώρου των δικαστηρίων και τοποθέτηση ενισχυτικού σιδηρού πλέγματος περιμετρικά.
• Να ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα καταστολής, όπως τα πρόσφατα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων αστυνομικών και δικηγόρων και δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων που αποκλείουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στα πλημμελήματα που φέρεται ότι έχει διαπράξει δικηγόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα