Συμμαχία από τον Σαλβίνι για μια «άλλη» Ευρώπη!

Συμμαχία από τον Σαλβίνι για μια «άλλη» Ευρώπη!09.04.2019Ειδήσεις

Παρουσίασε με τον Γερμανό Μόιτεν, τον Φινλανδό Κότροπ και τον Δανό Βίστισεν το δικό τους όνειρο για την Ε.Ε.

Εκστρατεία εν όψει της μεγάλης μάχης των ευρωεκλογών του Μαΐου ξεκίνησε χθες ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, ανακοινώνοντας μια συμμαχία με άλλα ευρωπαϊκά εθνικιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα!

«Διευρύνουμε την κοινότητα, την

οικογένεια. Εργαζόμαστε για ένα νέο ευρωπαϊκό όνειρο» δήλωσε ο Σαλβίνι, έχοντας δίπλα του τον Γεργκ Μόιτεν του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τον Ολι Κότροπ των Αληθινών Φινλανδών και τον Αντερς Βίστισεν του δανικού Λαϊκού Κόμματος.

Η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Λαών και Εθνών, όπως είναι το όνομά της, πραγματοποιήθηκε χθες σε ξενοδοχείο του Μιλάνου (προπύργιο της Λέγκα), ενώπιον 200 δημοσιογράφων. «Σήμερα, για πολυάριθμους πολίτες και λαούς η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιπροσωπεύει έναν εφιάλτη» υποστήριξε ο Σαλβίνι, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του με την ονομασία «Η Ευρώπη της λογικής, των λαών σηκώνει ξανά το κεφάλι». «Εργαζόμαστε για να ξαναφέρουμε στο κέντρο την εργασία, την οικογένεια, την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, το μέλλον των νέων» μαζί με «κινήματα εναλλακτικά», που διαφοροποιούνται από τη «συμμαχία μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλιστών», που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και δεκαετίες στις Βρυξέλλες, τόνισε ο Σαλβίνι, ενώ συμπλήρωσε πως «οι νεκροθάφτες του ευρωπαϊκού ονείρου είναι οι γραφειοκράτες, οι τραπεζίτες που κυβερνούν την Ευρώπη εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τον λαό στη διακυβέρνηση της Ευρώπης».

Και η Μαρίν Λεπέν

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι στόχος της συμμαχίας είναι «να γίνουμε η σημαντικότερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο Σαλβίνι ανακοίνωσε επίσης τη διοργάνωση μεγάλης ευρωπαϊκής συνάντησης το Σάββατο 18 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου. Σε αυτή τη συγκέντρωση αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δώσει το «παρών» η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού, η οποία τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφθεί «σύμμαχα» εθνικιστικά κόμματα στη Σλοβακία και την Τσεχία για να υποστηρίξει τις προεκλογικές εκστρατείες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα