Ο Λαφαζάνης πάει με τον σταυρό στο χέρι

Ο Λαφαζάνης πάει με τον σταυρό στο χέρι09.04.2019Παρασκήνιο

Εδωσαν τα χέρια ΛΑ.Ε. και Χριστιανική Δημοκρατία για κοινή εκλογική πορεία

Στον δρόμο της συνεργασίας και της κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις βαδίζουν η Λαϊκή Ενότητα και η Χριστιανική Δημοκρατία. Αντιπροσωπία της ΛΑ.Ε., αποτελούμενη από τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους Δημήτρη Στρατούλη, Διονύση Φλαμιάτο, συναντήθηκε με αντιπροσωπία της Χ.Δ., αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Γιάννη Ζερβό,

τον επίτιμο πρόεδρό της Μανώλη Μηλιαράκη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Ηρακλή Κανακάκη και Θανάση Κουρταλίδη. Οι δύο αντιπροσωπίες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για τις πολιτικές εξελίξεις και τις αρνητικές συνέπειες από τη συνέχιση των Μνημονίων και της λιτότητας, και συμφώνησαν στην ανάγκη δημοκρατικής ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κύριος Λαφαζάνης μετέφερε στη Χριστιανική Δημοκρατία πρόταση πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας για το ευρωπαϊκό και το εθνικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο του ψηφοδελτίου «ΛΑ.Ε. - Μέτωπο Ανατροπής». Οπως ανέφερε, η συνεργασία θα μπορούσε να γίνει στη βάση κοινού προγράμματος, με στόχο την κατάργηση του μνημονιακού καθεστώτος στη χώρα μας, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, και για την προώθηση ενός προγράμματος παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης ενάντια στη λιτότητα και σε ρήξη με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Η αντιπροσωπία της Χριστιανικής Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στα συλλογικά της όργανα την πρόταση της ΛΑ.Ε. για συνεργασία και πως πολύ σύντομα θα δώσει απάντηση. Για την ιστορία, η Χ.Δ. συνεργάστηκε το 1985 με το ΠΑΣΟΚ.

Ο ιδρυτής της Νίκος Ψαρουδάκης εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας. Το 1989 αποφασίζεται η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές, αφού η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είχε καταστεί αδύνατη, λόγω των σκανδάλων και της πολιτικής του. Μετά την εκλογική αναποτελεσματικότητα του 1989, η Χ.Δ. δεν έχει δώσει άλλη εκλογική παρουσία στον εκλογικό στίβο και λειτουργεί ως «κίνημα πνευματικό, πατριωτικό, κοινωνικό και πολιτικό». Δεν έπαψε, όμως, να υπάρχει και όλα δείχνουν ότι η επόμενη κάθοδος θα είναι στις ευρωεκλογές και τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, σε συνεργασία με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα