ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΣΜΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΣΜΩΝ03.12.2018Άρθρα

Ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον υγιή πατριωτισμό της Νέας Δημοκρατίας

Από τον
Ιωάννη Β. Σαμέλη*

Σ τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είναι βέβαιο ότι δεν θα συγκρουστούν απλώς δύο κόμματα, αλλά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες, δύο αντίθετοι κόσμοι. Στα οκτώ χρόνια της κρίσης, οι πολιτικές δυνάμεις αναδιατάχθηκαν, οι ιδεολογικές

διαφορές έγιναν πιο ορατές, οι διαχωριστικές γραμμές βασίζονται σε υπαρκτές και αντιληπτές από όλους θεωρήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφέστατα εκφράζει μια λογική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, αλλά και κοινωνικού στιγματισμού της ιδιωτικής οικονομίας, εντός της οποίας η συντριπτική πλειονότητα της μεσαίας τάξης δραστηριοποιείται. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η μικρή και η μεσαία επιχείρηση βρέθηκαν στο στόχαστρο τα χρόνια μετά το 2015, γονάτισαν στον βωμό των υπερβολικών πλεονασμάτων και βίωσαν την αφαίμαξη της ρευστότητας, που έκανε την οικονομία να σέρνεται.

Επίσης, συγκρούονται δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για την ίδια την έννοια του έθνους, της ταυτότητάς μας και της θέσης του στον ευρύτερο πολυπολικό κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ατυχώς για όσους τον πίστεψαν χωρίς να ασπάζονται τις θέσεις που εξέφραζε όταν ήταν ένα κόμμα στο πολιτικό περιθώριο, εφαρμόζει στο ακέραιο τις πολιτικές ιδεοληψίες του. Αποστρέφεται κάθε έννοια προστασίας της εθνικής ταυτότητας, πολεμά λυσσαλέα την ορθόδοξη εθνική παράδοση, υποδαυλίζει κάθε έννοια εθνομηδενισμού, μένει απαθής στα εθνικιστικά και επεκτατικά προτάγματα κάθε λογής εχθρών της χώρας, υποδαυλίζει την εθνολογική αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού διά της μετανάστευσης. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ενδεικτικό της θέσης του, όπως και η επιμονή του στην αποβολή του ορθόδοξου χαρακτήρα υπέρ μιας θολής και ασαφούς «ουδετεροθρησκίας».

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια βίαιης μεταβολής των εθνικών συντεταγμένων, είναι καθήκον μας να βρεθούμε απέναντι και να εκφράσουμε με τον πλέον σαφή τρόπο, με την ψήφο μας, ότι η προστασία των εθνικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών μας είναι η πλέον σύγχρονη πολιτική, παραμένει πάντοτε επίκαιρη, είναι η νιότη του έθνους απέναντι στον εθνομηδενισμό.
Απέναντι σε αυτή την αντίληψη, η Νέα Δημοκρατία προβάλλει την προστασία του υγιούς πατριωτισμού, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, τη σημασία της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας και τη διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών, την προστασία των εθνικών δικαίων έναντι όλων, ισχυρών και ανίσχυρων, χωρίς φανατισμούς, αλλά και χωρίς ενοχικά συμπλέγματα.
Ηρθε η ώρα οι πολλοί, αυτοί που αγωνιούμε για τα εθνικά δίκαια, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να αποφασίσουμε εάν θα υποκύψουμε στις εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ ή θα συγκρουστούμε με αυτόν για τα λεγόμενα «ταυτοτικά ζητήματα», διατηρώντας αναλλοίωτη την εθνική μας ταυτότητα.

*Δικηγόρος - οικονομολόγος, μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα