Συγκέντρωση κατά του Μπουτάρη και χθες στη Θεσσαλονίκη για Σκοπιανό

Συγκέντρωση κατά του Μπουτάρη και χθες στη Θεσσαλονίκη για Σκοπιανό 27.02.2018Πρόσωπα

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 12 Μαρτίου, στις 16.00, οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη (φωτό) από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 150 και αποχώρησαν λίγο μετά τις 17.30 τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, απόντος του κ. Μπουτάρη, εξαιτίας της πρόσφατης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, με το σκοπιανό ζήτημα και τις δηλώσεις του δημάρχου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των κ. Καλαφάτη και Καλφακάκου.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου, που αναπληρώνει τον Γιάννη Μπουτάρη, σχολίασε ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση ήταν «χυδαία». «Μιλώ για τους 100 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν. Σηκώθηκαν χέρια και χαιρέτησαν φασιστικά» τόνισε. «Κάποιοι θέλουν τη Θεσσαλονίκη των κλειστών οριζόντων» σημείωσε. «Η διοίκηση δεν αισθάνεται άνετα να συζητά γι’ αυτό το θέμα» είπε ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπουτάρη «απαράδεκτες και ανιστόρητες». «Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη» είπε.

«Αγαπώ την πατρίδα μου» υπογράμμισε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου, που κατηγόρησε τον κ. Καλαφάτη για εθνικιστικό λόγο. Επανέλαβε δε την άποψή της ότι τα συλλαλητήρια δεν ήταν μεγαλειώδη.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα