Μέγα θράσος! Η σύζυγος του Στουρνάρα αμφισβητεί τώρα την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης

Μέγα θράσος! Η σύζυγος του Στουρνάρα αμφισβητεί τώρα την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης27.02.2018Πρόσωπα

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος...

... κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για απλή δυσφήμηση, έπειτα από μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα,

Λίνας Νικολοπούλου. Η πλειοψηφία του δικαστηρίου με την απόφασή της αθώωσε τον δημοσιογράφο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» που αφορούσε τις σχέσεις Νικολοπούλου - Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τότε, η κυρία Στουρνάρα πανηγύριζε με την καταδίκη του δημοσιογράφου και μιλούσε για δικαίωσή της, ενώ τώρα επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη προσβάλλοντας τους λειτουργούς της, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «προφανώς εσφαλμένη» και προαναγγέλλοντας ότι «η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά»!

Παρά την απόφαση των δικαστών, οι οποίοι υιοθέτησαν την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κρίνοντας ότι δεν διαπράχθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου το αδίκημα της απλής δυσφήμησης, η κυρία Στουρνάρα επιμένει ότι το επίμαχο δημοσίευμα «είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό», προσθέτοντας μάλιστα ότι «η απαλλαγή, παρά τη μη απόδειξη της αλήθειας, αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε την απαλλαγή του κατηγορούμενου δημοσιογράφου, ανέφερε ότι ήταν δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του για την υπόθεση.

Δημόσιο πρόσωπο

«Η κυρία Στουρνάρα είναι δημόσιο πρόσωπο, όπως ο σύζυγός της, και η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια. Δεν λέω ότι έκανε κάτι η ίδια, αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ που την εξέθεσε. Ηταν έντονη η διατύπωση, αλλά όχι μειωτική» είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις το σκάνδαλο της Novartis, με τον Κώστα Βαξεβάνη να υπογραμμίζει στην απολογία του ότι «όπως προκύπτει από τα έγγραφα του FBI, η κυρία Στουρνάρα εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis και η εταιρία της εμφανίζεται ως όχημα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος». «Το διακύβευμα», τόνισε, «δεν είναι αν έχω εξυβρίσει την κυρία Στουρνάρα. Το διακύβευμα είναι το δημόσιο συμφέρον, το αν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Και σύλληψη μετά την (αήθη) ανάρτηση εις βάρος του Σαμαρά

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη προχώρησε χθες η Αστυνομία, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο πρώην πρωθυπουργός στράφηκε κατά του δημοσιογράφου μετά την ακραία και άστοχη ανάρτηση που έκανε στο twitter, στην οποία υπονοείται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σχέση με δολοφονία προσώπου σχετιζόμενου με την υπόθεση Novartis. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισαν «χυδαία και προκλητικά προσβλητική» την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, συμπληρώνοντας πως αποτελεί «ντοκουμέντο αθλιότητας».

Αργά χθες το απόγευμα ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Κώστας Βαξεβάνης θα περάσει και πάλι το κατώφλι των δικαστηρίων στις 16 Απριλίου 2018, καθώς για τη συγκεκριμένη υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος. Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Βαξεβάνης απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους είπε: «Καλή τύχη στον κ. Σαμαρά, έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες κατηγορίες».

----

Η βία στο στόχαστρο των φαρμακευτικών

Την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση από μέλη του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Κυριακής καταδικάζουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το PhRMA Innovation Forum.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, έσπασαν την πύλη και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία, πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα θεσμικά όργανα της φαρμακοβιομηχανίας τονίζουν πως «η άσκηση βίας, οποιασδήποτε μορφής, είναι απολύτως καταδικαστέα και δρα σε κάθε περίπτωση εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι «η ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου του φαρμάκου, η προστασία των χώρων εργασίας, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής δραστηριότητας πρέπει να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου». «Η απόδοση δικαιοσύνης, η θωράκιση των θεσμικών λειτουργιών, η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και η πλήρης υποστήριξη των αναγκών των ασθενών αποτελούν αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα, που διασφαλίζονται μόνο από τους συντεταγμένους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα