Στο... σπίτι του για «φακελάκι» 500 €

Στο... σπίτι του για «φακελάκι» 500 €21.02.2018Ρεπορτάζ

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη γυναικολόγος του «Αλεξάνδρα»

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Σε διαθεσιμότητα 30 ημερών ετέθη γυναικολόγος του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση του διοικητή των Νοσοκομείων «Ελενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» Δημήτρη Ι. Βεζυράκη, ο 66χρονος επίορκος γιατρός του ΕΣΥ θα κληθεί την επόμενη Τετάρτη σε απολογία και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου τελικά θα τεθεί επ' αόριστον σε αργία, όπως ορίζει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο κρούσμα γιατρού που συλλαμβάνεται να χρηματίζεται στα Νοσοκομεία «Ελενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η πρώτη σύλληψη έγινε στις 20 Δεκεμβρίου στο «Αλεξάνδρα», όταν αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε γιατρό που ζήτησε 800 ευρώ από ασθενή για να τη χειρουργήσει. Tο δεύτερο περιστατικό ήταν στις 21 Δεκεμβρίου στο «Ελενα Βενιζέλου», όταν συνελήφθη ένας 65χρονος μαιευτήρας, που ζήτησε από ασθενή 400 ευρώ.

Το τελευταίο κρούσμα γιατρού που πιάστηκε με «φακελάκι» ήταν το περασμένο Σάββατο, έπειτα από καταγγελία 41χρονης ασθενούς. Η ασθενής κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να τη χειρουργήσει.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το συγκεκριμένο ποσό και το παρέδωσαν σε συγγενικό πρόσωπο της 41χρονης, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση στο γραφείο του γιατρού τού έδωσε τα 500 ευρώ μέσα σε φάκελο και συνέχεια άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τον συνέλαβαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα