Στις 3 Δεκεμβρίου ο αγώνας Φιλοθέης - Ψυχικού

Στις 3 Δεκεμβρίου ο αγώνας Φιλοθέης - Ψυχικού23.11.2017Πρόσωπα

Μία από τις μακροβιότερες δημοτικές αθλητικές διοργανώσεις, ο αγώνας δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου, για 40ή φορά.

«Από το 1978, ο αγώνας αυτός συνεχίζει να διατρέχει την ιστορία και να αποτελεί αφορμή γιορτής του αθλητισμού» δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, εν όψει της φετινής διοργάνωσης, ο δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης (φωτό).

Ο αγώνας δρόμου περιλαμβάνει

δύο διαδρομές για ενήλικες (10 χλμ. και 5 χλμ.), δυναμικό βάδην 5 χλμ., αγώνες για παιδιά αποστάσεων 100 μ. (προσχολικής ηλικίας), 500 μ. ( α΄, β΄, γ΄ δημοτικού), 1.000 μ. (δ΄, ε΄, στ΄ δημοτικού και γυμνασίου), με ξεχωριστές εκκινήσεις για κάθε τάξη, καθώς και εκκίνηση για ΑμεΑ 50 μ. Ο δημοτικός σύμβουλος -από το 1977- Βύρων Σαμαρόπουλος, ο οποίος ήταν στην ομάδα που διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα δρόμου στον δήμο πριν από 40 χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και είναι εύκολο να ξεκινήσεις κάτι, είναι πολύ δύσκολο να το συντηρήσεις, γεγονός όμως που έχει γίνει με μεγάλη επιτυχία».

Φέτος, μέσω του επετειακού αγώνα δρόμου, ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού στηρίζει και ενισχύει το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος (Make-A-Wish Greece). Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του οργανισμού Αναστασία Μανιά, τα έσοδα από τις συμμετοχές στους παιδικούς αγώνες θα υποστηρίξουν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» που πραγματοποιεί το Make-A-Wish Greece. Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και οι εφημερίδες «Εστία» και «δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα