Βιετναμέζοι είχαν κάνει βίλες εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης

Βιετναμέζοι είχαν κάνει βίλες εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης24.11.2017Αστυνομικά

Σε θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας, στα οποία καλλιεργούσαν δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης -γνωστής διεθνώς ως σκανκ (skunk)-, είχαν μετατρέψει πολυτελείς βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά μέλη της ασιατικής μαφίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις μεζονέτες, όπου έκαναν ταυτόχρονες εφόδους και συνέλαβαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα από το Βιετνάμ καθώς και έναν άνδρα από την Κίνα.

Οπως

εκτιμάται, οι καλλιεργητές θα πωλούσαν το κιλό του ναρκωτικού αντί 7.000 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα έβαζαν στις τσέπες τους ποσό ύψους 4.000.000 ευρώ.

Ως αρχηγός της συμμορίας φέρεται ότι είναι μια 33χρονη Βιετναμέζα, η οποία ήρθε παράνομα στη χώρα μας πριν από περίπου δύο χρόνια, με σκοπό να νοικιάσει σπίτια κατάλληλα για την εγκατάσταση των εργαστηρίων της υδροπονικής καλλιέργειας. Οταν νοίκιασε με πλαστά στοιχεία τις τρεις πολυτελείς βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά, έφθασαν στην Ελλάδα -επίσης παράνομα- και οι συνεργοί της, που θα αναλάμβαναν την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Αλλωστε, λόγω του κλίματος με τις συνθήκες αυξημένης υγρασίας που επικρατεί στις χώρες τους τόσο οι Βιετναμέζοι όσο και οι Κινέζοι διαθέτουν άριστη τεχνογνωσία για τη συγκεκριμένη μέθοδο καλλιέργειας.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο η σπείρα κατάφερε να στήσει εγκατάσταση καλλιέργειας περισσότερων από 2.000 δενδρυλλίων κάνναβης άριστης ποιότητας, με σκοπό να πουλήσει τα ναρκωτικά στην εγχώρια αγορά αλλά και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα