Στην Εντατική (και σε κώμα) εξάχρονος από αλκοόλ

Στην Εντατική (και σε κώμα) εξάχρονος από αλκοόλ27.04.2018Ρεπορτάζ

Αποσβολωμένοι έμειναν γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν είδαν να εισάγεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένα εξάχρονο παιδί.

Αιτία δεν ήταν κάποιας μορφής ατύχημα, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ...

Μάλιστα, το ποσοστό του οινοπνεύματος ήταν τόσο μεγάλο, που ο εξάχρονος πήγε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Αναλυτικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας

στην Κρήτη και, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο ανήλικος δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα σε νοσοκομείο από κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο. Οσο όμως περνούσε η ώρα, η κατάστασή του δεν παρουσίαζε βελτίωση, κι έτσι μεταφέρθηκε από τη μητέρα του, το επόμενο πρωί, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν ότι το περιστατικό είναι επείγον, μια και το παιδί ήταν ακόμη σε κώμα, κι έτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται μέχρι τώρα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Πάντως, αδιευκρίνιστες παραμένουν έως τώρα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το 6χρονο αγόρι κατανάλωσε τόσο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα