Στη βουλή οι «φωτογραφικές» προκηρύξεις

Στη βουλή οι «φωτογραφικές» προκηρύξεις14.11.2018Παρασκήνιο

Ερώτηση-βόμβα του Αμυρά για βροχή προσλήψεων στα υπουργεία μέσω του ΑΣΕΠ

Βρέχει» χιλιάδες προσλήψεις στον δρόμο προς τις κάλπες, με την κυβέρνηση να έχει προχωρήσει μόνο μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2018 σε πάνω από 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ο ιλιγγιώδης αυτός αριθμός έγινε γνωστός μέσω στοιχείων που διαβίβασε στη Βουλή το ΑΣΕΠ,

έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. Ο ίδιος, μάλιστα, καταγγέλλει ότι μία στις τρεις προκηρύξεις για την πλήρωση διοικητικών, τομεακών και ειδικών γραμματέων υπουργείων είναι «φωτογραφικές».

Πρόκειται για ποσοστό 32% επί των δεκάδων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, για τις οποίες κατατέθηκαν πάνω από 310.000 αιτήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μόλις το 15% των θέσεων που προκηρύχθηκαν για τακτικό προσωπικό είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου δε το αντίστοιχο προσωπικό είναι ακόμα πιο χαμηλό, στο 7,7%. Εκτός των 16.000 προσλήψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εκκρεμούν ακόμα χιλιάδες προσλήψεις που είναι σε φάση υλοποίησης.

Εως τα τέλη του περασμένου μήνα στα σκαριά ήταν άλλες 12.995 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και 3.419 προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις 1.200 θέσεις επικουρικού προσωπικού υγείας, για τις οποίες ήδη έχει ψηφιστεί ειδική διάταξη. Με πρόχειρα μαθηματικά, οι προσλήψεις που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε προετοιμάζονται αγγίζουν τις 33.000! Και στον παραπάνω αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι λογής λογής προεκλογικές εξαγγελίες από κυβερνητικά χείλη για νέες προσλήψεις έως το τέλος του έτους.

Στις καλένδες

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής του Ποταμιού, εκτός από τις χιλιάδες προσλήψεις, τα χαμηλά κριτήρια και τις «φωτογραφικές» προκηρύξεις γραμματέων, καταγγέλλει ότι το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης «πρακτικά παραμένει ανενεργό».

Είναι ενδεικτικό ότι έως σήμερα έχουν εκδοθεί 34 προκηρύξεις για την πλήρωση 395 θέσεων ευθύνης διεύθυνσης σε διάφορα υπουργεία, χωρίς ακόμη να έχει επιλεγεί κάποιος υποψήφιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στη βουλή οι «φωτογραφικές» προκηρύξεις,