Σοκ! Μία στις τρεις γυναίκες στην Ε.Ε. έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Σοκ! Μία στις τρεις γυναίκες στην Ε.Ε. έχει πέσει θύμα κακοποίησης09.03.2018Ειδήσεις

Μισθολογικό χάσμα 16% για τα δύο φύλα

Στάσιμο, στο 16%, παραμένει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στις θέσεις λήψης αποφάσεων σε εταιρίες, παρά το γεγονός ότι συνήθως έχουν καλύτερη μόρφωση, αποκαλύπτει η έκθεση για την ισότητα των φύλων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην Ελλάδα

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ελλάδα

και σε ακόμη πέντε χώρες (Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Ουγγαρία και Μάλτα) οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το 20% των βουλευτών, ενώ 44%-70% των ανδρών στην Ευρώπη ισχυρίζεται ότι «η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι και στις οικογένειές τους».



Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών, αφού μία στις τρεις γυναίκες στην Ε.Ε. έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών, ενώ μία στις δύο (ποσοστό 55%) έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.
Σε μια συμβολική κίνηση με στόχο να αποτυπώσει τη μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία φτάνει στη Γαλλία το 25%, η «Liberation» ήταν χθες 25% πιο ακριβή για τους άνδρες.

Οπως αναφέρει στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα: «Αρχικά, η “Libe” εξέταζε το ενδεχόμενο να κάνει χάρη στις γυναίκες: μια τιμή χαμηλότερη, 1,50 ευρώ, όμως τελικά το σενάριο αυτό απορρίφθηκε, καθώς “έμοιαζε με ελεημοσύνη”».
Η εφημερίδα δεσμεύτηκε να διαθέσει «ενδεχόμενα κέρδη στο Εργαστήριο της Ισότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα