«Σκληρό ροκ» από τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγει από το αδιέξοδο

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το βαρύ κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως βασικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης

Την έναρξη μιας σκληρής αντιπολιτευτικής περιόδου «μηδενικής ανοχής» προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια κίνηση πολιτικής αυτοσυντήρησης και τόνωσης του πτοημένου κομματικού ηθικού, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση

βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές σκιές του πρόσφατου κυβερνητικού της παρελθόντος.

Μιλώντας έπειτα από καιρό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ανοίγεται μια εποχή «σκληρού ροκ», στην οποία πρώτος στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν. Την ίδια στιγμή, σε μια κίνηση που δεν δείχνουν πάντως να συμμερίζονται όλα τα μέλη της Κ.Ο., άπλωσε ομπρέλα προστασίας πάνω από τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα μετά τη δημοσιοποίηση των υποκλαπεισών συνομιλιών του με τους αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες Σάμπυ Μιωνή και Χρήστο Καλογρίτσα. Σημειώθηκε εξάλλου η ευθεία απειλή προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος δεν είναι βουλευτής και ως εκ τούτου δεν διαθέτει βουλευτική ασυλία, ότι θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες εξαιτίας του ετεροβαρούς τρόπου με τον οποίο διένειμε σε ΜΜΕ το κονδύλι των 20.000.000 ευρώ για τη διαφημιστική δαπάνη τού «Μένουμε σπίτι».

Με το μήνυμα «δεν πάει άλλο», το οποίο χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους βουλευτές, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε εξαρχής ότι από τούδε «καμία επίκληση της πανδημίας και καμία επίθεση λάσπης δεν θα μας κάνει να δεχθούμε τις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι είμαστε εδώ ενωμένοι για να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση». Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε την επιστροφή του κόμματος στην εποχή των κινημάτων, λέγοντας «θα είμαστε από δω και στο εξής και στη Βουλή και στους δρόμους. Είμαστε η Αριστερά που έμαθε να κυβερνά, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει».

Ανεβάζοντας τους τόνους, προέβλεψε ότι προσεχώς η κυβέρνηση «όσο δυσκολεύει η κατάσταση στην οικονομία θα καταφεύγει σε τοξικές μεθόδους για να προλάβει τις αντιδράσεις από το φθινόπωρο, την ώρα που ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο πρωτίστως τη Δικαιοσύνη και όχημα τις ανάρμοστες σχέσεις πολιτικής εξουσίας με κέντρα οικονομικής ισχύος».

Στο πλαίσιο αυτό, κατήγγειλε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν σκοπό τον πολιτικό αντιπερισπασμό. Στόχος της κυβέρνησης, υποστήριξε, είναι η μετατροπή της πολιτικής ζωής σε βούρκο, ώστε οι πολίτες να πειστούν ότι όλοι είναι το ίδιο. Δείχνοντας εκείνη τη στιγμή τον Ν. Παππά, έκανε λόγο για δολοφονία χαρακτήρων και για συνειδητή επιλογή του Μαξίμου να χρησιμοποιήσει ακόμα και μεθόδους Μαφίας. Δεν παρέλειψε πάντως να απευθύνει συστάσεις, λέγοντας: «Θα πρέπει στο εξής να μετράμε τα βήματά μας και τα λόγια μας. Αλλά και να μην αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω. Μαθήματα ήθους όχι σε εμάς από τα παπαγαλάκια των υπόδικων».

Σχολιάζοντας την ομιλία του, η Ν.Δ. παρατήρησε αιχμηρά: «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς. Ο κ. Τσίπρας μπροστά στον πανικό του έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό του συνεργάτη και τις παρακρατικές μεθόδους του. Το πουλόβερ ξηλώνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα