Σφίγγει ο κλοιός

Σφίγγει ο κλοιός20.12.2017Πρόσωπα

Τι σημαίνει για Μαρινάκη, Σαρρή και σία η επιστροφή των κατηγοριών περί «εγκληματικής οργάνωσης»!

Μόνο εύκολη δεν είναι η κατάσταση για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων, μετά τη δημοσιοποίηση-αποκάλυψη από τη «Δίκη στον Σκάι» του περιεχομένου της έκθεσης αναίρεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης ουσιαστικά... πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το βούλευμα, ασκώντας

αναίρεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία για απάτη και εκβίαση κατά των Β. Μαρινάκη, Γ. Σαρρή, Θ. Κουρίδη, Αρ. Σταθόπουλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Προύντζου, Γ. Δούρου και Θ. Μπριάκου. Ετσι, λοιπόν, για τους παραπάνω οκτώ κατηγορουμένους επιστρέφουν οι κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης»!


Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά στην έκθεσή του ότι το Συμβούλιο Εφετών «υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς». Παράλληλα, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαπιστώνει «έλλειμμα αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών» για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων (Κ. Ιωαννίδης, Γ. Κάμπαξης, Απ. Αμπάρκιολης, Αλ. Δημητρόπουλος, Θ. Γιάχος, Ηλ. Σπάθας, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Λαναρής, Κ. Μπάρμπας, Δ. Αμαραντίδης, Ηλ. Ιωάννου, Αλ. Καλογέρης, Δ. Μάνος, Χ. Παυλίδης, Γ. Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ. Σπανός, Γ. Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ. Κομπότης).

Μετά την άσκηση αναιρέσεως από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την τελική απόφαση για την πορεία της υπόθεσης από δικαστικής πλευράς θα έχει προσεχώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Ετσι, λοιπόν, όταν το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου εγκρίνει την αναίρεση του κ. Βουρλιώτη, θα κληθεί εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών, αλλά με τρεις διαφορετικούς εφέτες αυτή τη φορά, να γνωμοδοτήσει. Οχι όμως σχετικά με το ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα που αναγνώρισε το πρώτο Συμβούλιο Εφετών, δηλαδή αν ήταν σωστή ή όχι η απόφασή του, αλλά για τα τέσσερα κακουργήματα που καταλογίζονται εξαρχής στους κατηγορουμένους. Με άλλα λόγια, το πρώτο Συμβούλιο Εφετών θεωρείται ως μη γενόμενο.
Τώρα, βάσει του νόμου, η απόφαση του Συμβούλιο Εφετών πρέπει να βγει (αν δεν υπάρξουν... παράθυρα) εντός ενός μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα