Σφίγγει λουριά ο Χρυσοχοΐδης

Σφίγγει λουριά ο Χρυσοχοΐδης07.08.2019Αστυνομικά

Ζητεί από τους αστυνομικούς διευθυντές μηνιαίο «ραπόρτο» για τα πεπραγμένα στη μάχη κατά της εγκληματικότητας

Eως τα μέσα Αυγούστου θα πρέπει να έχουν παραδώσει το πρώτο «διαγώνισμά» τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές.

Στο έγγραφο «διαγώνισμα» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα περιγράφουν την πρόοδό τους στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στις περιφέρειές τους. 

Πρόκειται για τον μηνιαίο έλεγχο αστυνομικού έργου που έχει επιβάλει ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

προκειμένου να υπάρχει πλήρης και καταγεγραμμένη εικόνα για τα αποτελέσματα στο μέτωπο κατά της εγκληματικότητας και, φυσικά, για το πρόσωπο που παρουσιάζει η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στους πολίτες.

Το μηνιαίο «ραπόρτο», που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν έως το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα οι αστυνομικοί διευθυντές ανά περιφέρεια, είναι ένα απλό έγγραφο τύπου Excel που θα στέλνουν στο υπουργείο στο οποίο θα περιγράφουν με απλό τρόπο τα στατιστικά στην περιοχή τους, αλλά και τα αποτελέσματα του αστυνομικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σχετική διαταγή που έλαβαν οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές αναφέρεται πως το έγγραφο θα περιλαμβάνει αριθμητικά την αύξηση των περιπολιών τόσο της ομάδας ΔΙΑΣ ανά περιοχή όσο και των εποχούμενων περιπολιών των αστυνομικών τμημάτων.

Τροχονομικοί έλεγχοι

Επίσης, θα αναγράφονται τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων σε ό,τι αφορά τις τροχαίες παραβάσεις, αλλά και την προστασία των πεζών, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο έγγραφο που θα υποβάλλεται στο υπουργείο ακόμη ένα στοιχείο θα είναι η κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές συγκεντρώσεις όσον αφορά το φαινόμενο της αθλητικής βίας, ακόμα και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Αλλο ένα σημείο αναφοράς είναι η εξάλειψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Σε αυτό το επίπεδο, οι αστυνομικοί διευθυντές θα πρέπει να αναφέρουν εάν υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά στις περιοχές τους και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν.

Το τελευταίο πεδίο στο έγγραφο «διαγώνισμα» θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό που έχει κάνει κάθε αστυνομικός διευθυντής στην περιοχή του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ιδιαιτέρως της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, που αφορά, άλλωστε, άμεσα τον απλό Ελληνα πολίτη.

 

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα