Σε 18 μήνες θα καταστρέφονται οι πινακίδες που έχουν κατατεθεί

Σε 18 μήνες θα καταστρέφονται οι πινακίδες που έχουν κατατεθεί20.07.2018Οικονομία

Θα καταστρέφονται στο εξής οι πινακίδες των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία για χρονικό διάστημα άνω των 18 μηνών...

...από δύο χρόνια που ίσχυε, ενώ οι κάτοχοι των οχημάτων που θα θελήσουν να τα θέσουν σε κυκλοφορία μετά την καταστροφή θα πρέπει να πληρώσουν, εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, και παράβολο ύψους 30 ευρώ, για να αποκτήσουν πάλι πινακίδες.

Οπως

αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η αρχή θα γίνει από τις πινακίδες που ήταν κατατεθειμένες στις εφορίες έως τις 30 Μαρτίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για να κάνετε άρση της προσωρινής ακινησίας του οχήματός σας (επιβατικό ή μοτοσικλέτα) και να πάρετε πίσω τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να καταθέσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα υποβάλετε στην αρμόδια ΔΟΥ, εκεί δηλαδή όπου καταθέσατε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών παραλαμβάνετε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας, καθώς και μια δήλωση άρσης ακινησίας. Τα δικαιολογητικά είναι:
1. Βεβαίωση Ακινησίας (βεβαίωση που λάβατε από τη ΔΟΥ όταν καταθέσατε την άδεια και τις πινακίδες).
2. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο του αιτούντος.
3. Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
4. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ.
5. Επιπλέον, για εταιρίες: Καταστατικό, εάν πρόκειται για εταιρίες Ο.Ε και Ε.Ε., και ΦΕΚ, εάν πρόκειται για Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα