Σάλος για τον Μαρκογιαννάκη!

Σάλος για τον Μαρκογιαννάκη!24.08.2018Πρόσωπα

Αντιδράσεις για την «έξωση» του πρώην υπουργού από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Χανιά. Ο ρόλος της Ντόρας και των γκάλοπ

Πολλά σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κόψει» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στα Χανιά τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ενός στελέχους που ανέκαθεν βρισκόταν κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη, όντας στενός πολιτικός φίλος του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στη συνέχεια της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία μάλιστα ακολούθησε στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Τα πράγματα άλλαξαν και η επικείμενη υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά έθεσε εκ των πραγμάτων σε δοκιμασία τη σχέση του κ. Μαρκογιαννάκη με την οικογένεια.

Το απρόβλεπτο της κάλπης αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν φτάσει στην Πειραιώς, και δείχνουν εσωκομματικό ντέρμπι στα Χανιά όσον αφορά τη σειρά με την οποία θα εκλεγούν οι υποψήφιοι, φέρεται ότι βάρυναν στην τελική απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., την ώρα που δεδομένη είναι η πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος - κάτι που ο πρώην υπουργός, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε φροντίσει να σχολιάσει σε ομιλία του στα Χανιά. «Ασφαλώς και θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους, όχι όμως ν’ αποκλείσουμε κάποιους προς χάριν κάποιων νέων. Αυτό νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό, απόλυτα σαφές, και θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες» είχε πει, ενώ ήταν αιχμηρός και για τη διαδικασία εκλογής των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Αλλα ονόματα

Για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στα Χανιά, πέραν της Ντόρας Μπακογιάννη, ακούγονται έντονα και τα ονόματα του πρώην βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, του Βασίλη Διγαλάκη, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, αν και ο ίδιος το έχει διαψεύσει.

Στην «καρατόμηση» Μαρκογιαννάκη (εκτός από τις αντιδράσεις τοπικών στελεχών) αναφέρθηκε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος: «Στέλνουν εκτός ενεργού δράσης -και μάλιστα με συνοπτικές, προσωπικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες- στελέχη που έχουν προσφέρει στην Κεντροδεξιά και χαϊδεύουν νιόφερτους ακροδεξιούς, που βρίσκουν κάθε τόσο την ευκαιρία να ξεσαλώσουν...»

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ανανέωση μεν, αλλά...

Πιστεύουμε ότι στη Ν.Δ. και μπορεί και πρέπει να γίνει ανανέωση. Να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα σε νοοτροπία, όχι σε ηλικία, και με γνώμονα την αξιοσύνη και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες. Η όποια ανανέωση, όμως, δεν πρέπει να αφήνει σκιές και... σύννεφα. Ούτε φυσικά να γίνεται για να ευνοηθούν πρόσωπα της όποιας οικογένειας ή άνθρωποι του περιβάλλοντος.

Πρέπει να γίνεται με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Οσα συνέβησαν με το κόψιμο του κ. Μαρκογιαννάκη στα Χανιά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν οφείλονται στις διαρροές περί καθόδου στην περιοχή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Διότι το μήνυμα της ανανέωσης θολώνει και αδικεί και την υποψηφιότητα (αν ισχύει) της πρώην υπουργού στα Χανιά.

Αλλωστε, η κυρία Μπακογιάννη δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δικαιολογήσει τον όρο «ανανέωση». Γι’ αυτό λέμε ξανά: Ναι στην ανανέωση, όχι στον νεποτισμό και σε κάθε είδους συνδιαλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα