Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο!

Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο!24.08.2018Πρόσωπα

Για τη βλάσφημη ανάρτησή του. «Ελα να ζητήσεις συγγνώμη γονατιστός»

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για την πράξη του γνωστού δημοσιογράφου, που ανάρτησε στο twitter μια μονταρισμένη εικόνα της Παναγίας με μορφή ποντικού. Μάλιστα, ο αφορισμός είναι επίσημος, καθώς συνοδεύεται από το απαραίτητο κείμενο με το οποίο ο κ. Αμβρόσιος καλεί τον δημοσιογράφο να πάει γονυπετής

μπροστά του και να εξομολογηθεί την αμαρτία του, προκειμένου να άρει τον αφορισμό.

Ο αφορισμός Βερύκιου συνοδεύεται από μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, των ομοφυλοφίλων και του Σταύρου Κοντονή. Ειδικά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι έσπευσε να ακυρώσει την υπέρ του κ. Αμβρόσιου αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ δεν κίνησε καμία διαδικασία κατά του Δήμου Βερύκιου, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα επιβάλλει τον σεβασμό της θρησκείας των χριστιανών και των θρησκευτικών συμβόλων.

Ο κ. Αμβρόσιος επικαλέστηκε το σχετικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για την ανυπαρξία αντίδρασης εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και ο κοσμικός Τύπος αγανάκτησε με τη σιωπή της Εκκλησίας και μας ξεφώνησε».

Στη συνέχεια ο κ. Αμβρόσιος παραθέτει το πλήρες κείμενο της πράξης αφορισμού, σημειώνοντας: «Το παρόν επιτίμιον ισχύει έως ότου ο αφοριζόμενος προσέλθει εν μετανοία γονυπετής ενώπιον ημών επ' εκκλησία και ζητήσει δημοσίως συγγνώμην».

Keywords
Τυχαία Θέματα