Σάκος του μποξ οι αστυνομικοί

Σάκος του μποξ οι αστυνομικοί13.11.2018Αστυνομικά

Αντιεξουσιαστές έστειλαν τρεις άνδρες στο νοσοκομείο! Παπακώστα: «Να προσέξουν καλύτερα τον εαυτό τους»...

Πολλά ερωτήματα γεννώνται από τη νέα προκλητική επίθεση κατά αστυνομικών -οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο- χθες στο Εφετείο Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί οργή η πληροφορία ότι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο απέφυγε

να κάνει συλλήψεις, καθώς θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα... εκτονωθεί η κατάσταση!

Και την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα εφαρμόζει νέο... δόγμα, συμβουλεύοντας τους αστυνομικούς να προσέξουν καλύτερα τον εαυτό τους!

Είναι η τέταρτη φορά μέσα στον Νοέμβριο που η ΕΛ.ΑΣ. εκτίθεται και οι αστυνομικοί -εντελώς απροστάτευτοι- γίνονται «μπαλάκι» στις ορέξεις αντιεξουσιαστών και κακοποιών. Συγκεκριμένα, έξω από το Εφετείο, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, περίπου 50 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν αρχικά φραστικά εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν με ό,τι είχαν στα χέρια τους.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στις δικαστικές αίθουσες αντιμέτωπες για μια υπόθεση του 2012, με κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές, για επεισόδια. Αστυνομικοί, μάρτυρες στη δίκη κατέθεσαν όσα γνώριζαν για την υπόθεση, ωστόσο αμέσως μετά το τέλος των καταθέσεών τους οι αντιεξουσιαστές τούς προπηλάκισαν φραστικά και τους ακολούθησαν κατά την αποχώρησή τους από το δικαστικό μέγαρο.

Κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν επενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις δεν τις έκανε με τη... δικαιολογία ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορούσε να εκτονωθεί η κατάσταση!

Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταφερθούν -ευτυχώς με ελαφρά τραύματα- στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Για το περιστατικό στο Πρωτοδικείο εξέδωσε χθες το βράδυ ανακοίνωση η Αστυνομία, στην οποία αναφέρει ότι «σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαίτιων δραστών. Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η νέα επίθεση κατά αστυνομικών έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας. Το περιστατικό συνέβη άλλωστε λίγα εικοσιτετράωρα αφότου μέλη του Ρουβίκωνα υπέβαλαν αστυνομικούς σε... εξακρίβωση στοιχείων.

Για όσα συνέβησαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών μίλησε χθες στο Open η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία εντολή ώστε να μη γίνουν συλλήψεις, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε μία απίστευτη δήλωση, καλώντας τους αστυνομικούς να εντείνουν την αυτοπροστασία τους! Ακόμη σημείωσε ότι κάποιοι ενοχλούνται από το ότι υπάρχει ένας νέος σχεδιασμός στην ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους...

Keywords
Τυχαία Θέματα