Δικαίωση στο Πρωτοδικείο για 16.500 συνταξιούχους της ΕΤΕ για τις επικουρικές

Δικαίωση στο Πρωτοδικείο για 16.500 συνταξιούχους της ΕΤΕ για τις επικουρικές13.11.2018Άρθρα

Την υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας να καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις από τον ΛΕΠΕΤΕ, και μάλιστα νομιμοτόκως, αναγνωρίζει με νέα απόφασή του (υπ' αριθμόν 2048/18) το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Σύμφωνα με τους νομικούς οι

οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, «η αιτιολόγηση του διατακτικού της απόφασης αποτελεί μια σημαντικότατη νίκη υπέρ των δικαίων των 16.500 συνταξιούχων της ΕΤΕ, καθώς εντοπίζει εκείνα ακριβώς τα σημεία που συνδέουν αυτή την εκ πρώτης όψεως «εργατική διαφορά» με τη διάπραξη αδικημάτων χρηματιστηριακής υφής, για τα οποία ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ επίκεινται περαιτέρω εξελίξεις από τις εποπτικές και μηνυτήριες αναφορές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον εισαγγελέα ΣΔΟΕ». Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η διοίκηση της ΕΤΕ θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα στελέχη του δικηγορικού γραφείου Κυριακόπουλος - Σκιαδιώτης και Συνεργάτες, θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό των συνταξιούχων μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας) αποτέλεσε έναν λογαριασμό καθορισμένων παροχών και χορήγησης επικουρικού βοηθήματος, ως μισθολογικής εργοδοτικής παροχής.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν, με απόφαση της διοίκησης τον Νοέμβριο του 2017, διεκόπη η χρηματοδότησή του (ανερχόταν για κάθε συνταξιούχο περίπου στα 600 ευρώ τον μήνα), με αποτέλεσμα να σταματήσει να αποδίδει τα επικουρικά βοηθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα