Πυκνώνει τις ευρωπαϊκές επαφές του ο Μητσοτάκης

Πυκνώνει τις ευρωπαϊκές επαφές του ο Μητσοτάκης07.11.2017Πρόσωπα

Τετ α τετ χθες στο Παρίσι με τον Γάλλο υπ. Οικονομικών, που προαλείφεται για νέος επικεφαλής του Eurogroup

Ρεπορτάζ
Κ. Παπαχλιμίντζος

Να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να οικοδομήσει μια πολιτική σχέση με τον επόμενο επικεφαλής του Eurogroup επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποντάροντας στη διαδοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τον Μπρουνό λε Μερ.

Ετσι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε εκτάκτως χθες στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό

Οικονομικών της Γαλλίας. Μετά τη συνάντησή τους ο κ. Λε Μερ ετοίμασε τη βαλίτσα του για Βερολίνο, όπου σήμερα θα έχει υψηλού επιπέδου επαφές προκειμένου, όπως φημολογείται, να πάρει το «χρίσμα» της Καγκελαρίας για το κορυφαίο αξίωμα στην ευρωζώνη.

Ο 48χρονος υπουργός Οικονομικών (ο οποίος φορά πάντα ένα κομποσκοίνι που έχει αγοράσει στην αγαπημένη του Αμοργό) ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα της γαλλικής πολιτικής σκηνής. Εχει υπηρετήσει ως σύμβουλος του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ως υπουργός Επικρατείας και στη συνέχεια Γεωργίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, και ως εκπρόσωπος επί διεθνών θεμάτων του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν.

Μητσοτάκης και Λε Μερ συζήτησαν χθες επί 40 λεπτά και σε πολύ καλό κλίμα για τις προσεχείς εξελίξεις στην ελληνική οικονομία με ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018, όταν επισήμως λήγει το Μνημόνιο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέπτυξε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, το όραμά του για μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη, με ανάπτυξη και επενδύσεις που θα έρθουν μέσα από μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε ακόμα μια φορά να «ξορκίσει» τα σενάρια που θέλουν την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη από τη θέση του γραμματέα, μετά τα εις βάρος του δημοσιεύματα. «Για όσους ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Λευτέρη Αυγενάκη» σημειώνει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να ασχοληθεί «επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και με τις ύποπτες υποθέσεις στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκεται ο συναρχηγός του πρωθυπουργού, κ. Πάνος Καμμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα