«Ψυχρή» εισβολή μετά τον καύσωνα με βροχές και καταιγίδες

«Ψυχρή» εισβολή μετά τον καύσωνα με βροχές και καταιγίδες11.07.2019Ρεπορτάζ

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το «σκοτσέζικο ντους» του καιρού...

..., καθώς μετά τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, που σε κάποιες περιοχές έφτασαν τους 43 βαθμούς Κελσίου, από σήμερα ο υδράργυρος κάνει βουτιά και ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις,

παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Στις υπόλοιπες περιοχές η ένταση των ανέμων θα κυμανθεί από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και πρόσκαιρα στα βόρεια θα φτάσει τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 32 και στη νησιωτική χώρα τους 34.

Ιδιο σκηνικό

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα αγγίξει τους 28 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 32 και στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Σημειώνεται πως ήδη από χθες κάποιες περιοχές της χώρας ήρθαν αντιμέτωπες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες, ενώ οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο ανατολικό Πήλιο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η παρέμβαση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρισκόταν στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) με θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα