ΨΥΧΗ ΜΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΨΥΧΗ ΜΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ05.06.2018Άρθρα

Οι βουλευτές υπόλογοι σε ιστορία και Σύνταγμα

Από τον
Απόστολο Κωστόπουλο*

Πάμε να πάρουμε. Δεν πάμε να δώσουμε, όπως λένε κάποιοι ανόητοι. Ο,τι πάρουμε θα είναι κέρδος» έσπευσε να δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη, με φοβική και μοιρολατρική διπλωματική ανεπάρκεια, ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Ανεξήγητα

και ίσως με παιδαριώδη αφέλεια άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η ιστορική παραχώρηση -που ισοδυναμεί με εθνική ήττα- μπορεί και να μεταφραστεί σε εθνικό κέρδος. Δηλαδή πουλάμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τους νεκρούς μας ήρωες, για να εισπράξουμε από τους οικονομικούς δυνάστες μας, Ευρωπαίους και μη, ανέξοδες υποσχέσεις για δήθεν ελαφρύνσεις χρέους, επενδύσεις, οικονομικές συναλλαγές και συνεργασίες και άλλα επαίσχυντα ανταλλάγματα.

Παρατηρώντας τον χάρτη βλέπουμε ότι περίπου το 75% της μακεδονικής γης ανήκει στην Ελλάδα, το 15% στη Νοτιοσλαβία και το υπόλοιπο 10% στη Βουλγαρία. Η πληθυσμιακή σύνθεση της Νοτιοσλαβίας (σημερινά Σκόπια) αποτελείται κατά κύριο λόγο από Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους και σλαβοποιημένους Ελληνες. Η Νοτιοσλαβία-Σκόπια είναι δημιούργημα της πολιτικής του Τίτο. Ουδέποτε η ΠΓΔΜ αποτελούσε αυτόνομο κράτος, παρά μόνο μία επαρχία της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας. Η γλώσσα τους, η εθνότητά τους, η καταγωγή τους είναι σλαβική. Οσοι δημοσιολογούν ισχυριζόμενοι ότι και σήμερα το όνομα «Μακεδονία» υπάρχει στην παλιά ονομασία (ΠΓΔΜ) αυτό αναφέρεται ως όνομα επαρχίας και δεν προσδιορίζει κυριαρχία κρατικής οντότητας, αφού δεν υπήρχε ποτέ αντίστοιχο κράτος μακεδονικό. Οτι επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο - αυτοφυές κράτος-έθνος στα όρια της σημερινής Νοτιοσλαβίας, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρει το όνομα της επαρχίας Μακεδονίας. Ας το ονομάσουν Νοτιοσλαβία. Σλάβοι είναι η πλειοψηφία των κατοίκων του. Σλαβικά ομιλούν, σλαβική ταυτότητα, ρίζα και θρησκευτική ενότητα έχουν. Μόνο Μακεδόνες δεν είναι.

Οσοι λένε ότι «το όνομα Μακεδονία υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στη σύνθετη ονομασία» καλά θα κάνουν να διαβάσουν την ιστορία και το Σύνταγμα, και να γνωρίζουν: Πρώτον, η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Ούτε εκχωρείται ούτε παραδίδεται. Δεύτερον, στο Σύνταγμά μας ορίζεται ως θεμελιώδης υποχρέωση όλων των Ελλήνων η προάσπιση και η αφοσίωση στην πατρίδα. Τρίτον, ο ελληνικός λαός δικαιούται να διαδηλώνει, να διεκδικεί, και υποχρεούται να αντιστέκεται σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και όσια της πατρίδας. Τέταρτον, οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος. Είναι Ελληνες πολίτες. Ορκίζονται υπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους. Εχουν αποκλειστικές ευθύνες και ιδιαίτερα όταν ψηφίζονται ή κυρώνονται ειδικές συνθήκες ή συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως η ονοματοδοσία των Σκοπίων, υποχρεούνται να απαιτούν την ψήφιση με αυξημένες πλειοψηφίες ή τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Εάν όμως με κοινοβουλευτική μεν, καθεστωτική δε νοοτροπία επιδιώκεται η κύρωση, τότε η αντιπολίτευση, με διαγγέλματα, με ανακοινώσεις, με συγκεντρώσεις, με κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ακόμα και με παραιτήσεις βουλευτών της, επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, υποχρεούται να εμποδίσει την ωμή παραβίαση του πολιτεύματος.

Στην προκειμένη περίπτωση κάθε κυβερνητική αποδοχή ψευδεπίγραφης συμφωνίας ονοματοδοσίας των Σκοπίων, που παραπέμπει σε άρση του ελληνικού βέτο ή υποκρύπτει μακεδονική εθνότητα και αλυτρωτισμό, συνιστά εθνικό ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, νομιμοποιείται να βαπτίσει τα Σκόπια Μακεδονία. Τελεία και παύλα!

*Πρώην βουλευτής Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα