Ψάχνουν «βασίλισσα» στο Καρναβάλι της Ξάνθης

Ψάχνουν «βασίλισσα» στο Καρναβάλι της Ξάνθης25.01.2018Ρεπορτάζ

Ενδιαφέρον από Τούρκους και Βουλγάρους για την παρέλαση

Ζητείται «βασίλισσα» στην Ξάνθη! Περίπου 35 κοπέλες κατέθεσαν αίτηση, βιογραφικό και φωτογραφία προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση της «βασίλισσας» στο φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης! Είναι η πρώτη φορά φέτος που το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

απευθύνει πρόσκληση στις ενδιαφερόμενες, καθώς έως πέρυσι γινόταν απευθείας επιλογή.

«Τα προηγούμενα χρόνια επιλέγαμε ένα μοντέλο ή μια κοπέλα από τη showbiz. Ωστόσο, είναι δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να μάθει τα έθιμα της περιοχής μας. Ετσι φέτος αποφασίσαμε να απευθύνουμε πρόσκληση για τη «βασίλισσα του καρναβαλιού», διότι θέλουμε να πάρει τη θέση μια κοπέλα η οποία να γνωρίζει τη Θράκη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.

Υποψήφιες είναι κοπέλες που είτε κατοικούν στη Θράκη είτε ήταν φοιτήτριες εκεί ή συμμετείχαν ως καρναβαλίστριες τα προηγούμενα χρόνια. Οι αιτήσεις των υποψηφίων, που είναι ηλικίας από 16 έως 40 ετών, θα αξιολογηθούν από καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης. Η φετινή «βασίλισσα» δεν θα πάρει αμοιβή, ωστόσο θα καλυφθούν τα έξοδά της. Οσο για τις υποχρεώσεις της, εφόσον επιλεγεί, είναι η συμμετοχή της στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Στο φετινό, 53ο, Καρναβάλι της Ξάνθης θα πάρουν μέρος 33 καρναβαλικές ομάδες με 9.000-10.000 καρναβαλιστές και οκτώ άρματα. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Λύρατζης, για πρώτη χρονιά φέτος υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής στην παρέλαση από Τούρκους και Βουλγάρους! «Τα τελευταία χρόνια είχαμε στο Καρναβάλι της Ξάνθης αρκετούς επισκέπτες από αυτές τις χώρες. Φέτος, ωστόσο, μαθαίνω ότι δηλώνουν συμμετοχή στις καρναβαλικές ομάδες» σημειώνει.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν μία εβδομάδα νωρίτερα. «Στοχεύουμε να κάνουμε μεγάλη την παιδική παρέλαση, που γίνεται μία εβδομάδα πριν.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε οικογένειες να έρθουν στην Ξάνθη με τα παιδιά τους το τριήμερο πριν από αυτό με τη μεγάλη παρέλαση, ώστε να διασκεδάσουν με λιγότερο κόσμο, με ασφάλεια, σε μέρες αφιερωμένες στα παιδιά, με ξυλοπόδαρους, κλόουν και πολλές εκπλήξεις» καταλήγει ο κ. Λύρατζης.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα