Πρώτη νίκη Χατζηιωάννου για τη σωτηρία της easyJet

Παραιτήθηκε χθες ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας που σχετιζόταν με την ύποπτη συμφωνία

Οι αποφασιστικές προσπάθειες του Στέλιου Χατζηιωάννου να αποδεσμεύσει την easyJet, την εταιρία που ίδρυσε και στην οποία είναι ακόμη μεγαλομέτοχος με ποσοστό 34%, από ένα ζημιογόνο συμβόλαιο με την Airbus, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στην πτώχευση, απέδωσαν τους πρώτους

καρπούς. Χθες, παραιτήθηκε από τη θέση του ο οικονομικός διευθυντής της easyJet Άντριου Φίντλεϊ, ένα από τα τέσσερα μεγαλοστελέχη της εταιρίας, τα οποία ο κ. Χατζηιωάννου έχει καταγγείλει πως προχώρησαν σε ύποπτες συμφωνίες με τον γαλλογερμανικό αεροναυπηγικό κολοσσό μέσα από υπόγειες μεθοδεύσεις.

Η είδηση, μάλιστα, της παραίτησης οδήγησε τις μετοχές της εταιρίας σε εντυπωσιακά ανοδική τροχιά, γεγονός που δείχνει την ανησυχία της αγοράς για τους χειρισμούς των στελεχών της. «Ο οικονομικός διευθυντής της easyJet παραιτήθηκε. Ένας αχρείος έφυγε, απομένουν δύο, που θα φύγουν σύντομα» δήλωσε, χθες, ο κ. Χατζηιωάννου. Και συνέχισε: «Δεν προξενεί καμία απορία ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα (με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%)! Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet. Γνωρίζω πλέον ότι ο παραιτηθείς CFO της easyJet κ. Andrew Findlay πέταξε με ιδιωτικό jet της εταιρίας LunaJets για να συναντήσει τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο κ. Marc Bonnant. Η πτήση, που πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Airbus, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Biggin Hill στο Ν. Λονδίνο και κατέληξε στο αεροδρόμιο Buochs, κοντά στη Λουκέρνη, στις 16 Νοεμβρίου 2016 (και όχι στις 17). Θα αναζητήσω σύντομα μάρτυρες για τις ανάγκες της έρευνας, ωστόσο πιστεύω ότι στο κρυφό δείπνο ήταν επίσης παρών και ο ελληνικής καταγωγής κ. Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus. Υπάρχουν μήπως μάρτυρες της συνάντησης μεταξύ των κ. Findlay, Bonnant και Σωτηρόπουλου;».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Χατζηιωάννου έχει προσφέρει από τις 12 Μαΐου αμοιβή ύψους 5.000.000 λιρών (γύρω στα 5.700.000 ευρώ) σε όποιον πληροφοριοδότη παρείχε στοιχεία που θα τον βοηθούσαν να αποδεσμεύσει την easyJet και, προφανώς, έχει τα πρώτα στα χέρια του. Η προσφορά του είναι ακόμη σε ισχύ.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως την περασμένη Παρασκευή ο κ. Χατζηιωάννου, μετά τη γενική συνέλευση της easyJet, όπου δεν κατέστη τελικά εφικτό να αντικατασταθούν τα τέσσερα στελέχη, είχε αποκαλύψει πως «τουλάχιστον το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών “αχυρανθρώπων” που ελέγχονται από την Airbus». Αποκάλυψε ακόμη πως μεγαλοστελέχη της easyJet, μεταξύ των οποίων κι ο Φίντλεϊ, παρευρέθηκαν σε κρυφό δείπνο με τον αμφιλεγόμενο Ελβετό δικηγόρο Μαρκ Μπόναντ, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τα Panama Papers, στο ξενοδοχείο «Schweizerhof», στη Λουκέρνη, στις 16 Νοεμβρίου 2016. Στο δείπνο ήταν παρών και ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Σωτηρόπουλος, μεγαλοστέλεχος της Airbus. Για την ιστορία, η ετήσια αμοιβή του Αντριου Φίντλεϊ στην easyJet, ύψους 1.403.000 λιρών, ήταν η υψηλότερη μεταξύ όλων των ανώτατων στελεχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Χατζηιωάννου, Jet,proti, chatziioannou, Jet