Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού μας

Χθες, την ημέρα του εορτασμού της Αποδόσεως του Πάσχα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός πασχαλινού διηγήματος της «δημοκρατίας». Αν οι καιροί που περνάμε ήταν οι… αναμενόμενοι, η δημοσιοποίηση των διηγημάτων θα είχε ολοκληρωθεί την ημέρα της Αναστάσεως. Όμως, δυστυχώς, δεν ζούμε σε συνηθισμένους καιρούς. Η εποχή μας ξεχωρίζει για τη συνολική έκπτωση των αξιών που βιώνουν οι κοινωνίες και για το… απρόσμενο που έγινε πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ακόμα και η πρόσβαση των χριστιανών στους ιερούς ναούς απαγορεύτηκε

από το κράτος! Ο εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου έγινε στα βουβά, με τους πιστούς να μην ακούνε καν κωδωνοκρουσίες από τις εκκλησιές, επειδή κι αυτές απαγορεύτηκαν από τους χριστιανομάχους!

Η παράταση της δημοσιοποίησης των διηγημάτων του διαγωνισμού μας κρίθηκε σκόπιμη και για λόγους που όρισε η συγκυρία, αλλά και για να υπηρετηθεί ο αρχικός στόχος της εφημερίδας μας, που δεν είναι άλλος από την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας των αναγνωστών.

Η συγκυρία με την πανδημία του κορονοϊού, τον περιορισμό των κινήσεων των πολιτών και την υποχρεωτική αναστολή πολλών επαγγελματικών δραστηριοτήτων διευκόλυνε πολλούς φίλους της «δημοκρατίας» να γράψουν το δικό τους διήγημα για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή ήταν μαζικότερη από ποτέ! Τα περισσότερα από τα διηγήματα που τέθηκαν στην κρίση της επιτροπής ήταν αξιοπρόσεκτα λογοτεχνήματα, τα οποία έπρεπε να βρουν τον δρόμο τους προς το κοινό.

Επιπλέον, η καταφυγή στην τέχνη αποτέλεσε αληθινό αποκούμπι για τους περισσότερους συμπολίτες μας. Τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού στα σπίτια, με την απειλή του αόρατου εχθρού να αιωρείται πάνω απ’ όλους, το βιβλίο, η μουσική, η ζωγραφική, οι ταινίες και τα θεατρικά έργα που βρίσκονται σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο συντρόφευσαν τους Ελληνες. Υπό και αυτό το πρίσμα ήταν απαραίτητη η παράταση της δημοσίευσης των συμμετοχών των αναγνωστών μας στον διαγωνισμό πασχαλινού διηγήματος της «δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση των ονομάτων των νικητών και των επάθλων τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι στη «δημοκρατία» μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα