Πρόταση για προανακριτική και μετωπική επίθεση στη Ν.Δ. από την κυβέρνηση

Πρόταση για προανακριτική και μετωπική επίθεση στη Ν.Δ. από την κυβέρνηση 12.02.2018Πρόσωπα

Την κατάθεση πρότασης για προανακριτική επιτροπή, με παράλληλο αίτημα έκφρασης γνώμης από το Δικαστικό Συμβούλιο για τη βασιμότητα των κατηγοριών κατά των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,

στις 11 το πρωί.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και τον τόνο θα δώσει ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να μιλήσει για μεγάλο σκάνδαλο και να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, στοχοποιώντας τα πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά και όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για «σκευωρία» που βασίζεται σε «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, «αδειάζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

Απαντώντας σε όσους τους χαρακτηρίζουν «κουκουλοφόρους» είπε ότι το κάνουν για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και παρατήρησε πως δεν κατανοεί για ποιον λόγο πολιτικοί, που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, ζητούν ειδική ποινική μεταχείριση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες. Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «το τεκμήριο της αθωότητας αδιαπραγμάτευτο» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει ευθέως αν θεωρεί ότι υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που οργανώνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης.

Λογοδοσία

Στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση απάντησε και ο Σταύρος Κοντονής, λέγοντας: «Οταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, κανένας δεν πάει σπίτι του, αλλά λογοδοτεί έναντι της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις πράξεις του».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε επίσης ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», αφού πρωτίστως ο «νόμος είναι η ασπίδα προστασίας όλων των πολιτών». Για σκάνδαλο που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει εμπόδια στη δικαστική έρευνα», έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μίλησε για «μέγα σκάνδαλο» και για «υπόθεση που διατρέχει όλους τους αρμούς του συστήματος», τονίζοντας ότι καθένας πρέπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο αν είναι αναγκαία η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι «κάποια κόμματα και ΜΜΕ» επιχειρούν να προστατεύσουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο της Novartis.

Keywords
Τυχαία Θέματα