Πρόλαβαν τους τρομοκράτες πριν από το «μεγάλο χτύπημα»!

Πρόλαβαν τους τρομοκράτες πριν από το «μεγάλο χτύπημα»!11.11.2019Άρθρα

Η Αντιτρομοκρατική βρήκε τη γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας στον Χολαργό και συνέλαβε μέλη της

Καίριο χτύπημα στους κύκλους της εγχώριας τρομοκρατίας πέτυχε η Αντιτρομοκρατική με την ανακάλυψη του οπλοστασίου της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και τις συλλήψεις μελών της χάρη σε μια εκτεταμένη επιχείρηση η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μια γιάφκα στον Χολαργό (με σήμα κατατεθέν τα καλάσνικοφ, αλλά και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών), τα χτυπήματα σε καίριους στόχους και τέσσερα πρόσωπα -κάποια εκ των οποίων με μακρύ παραβατικό παρελθόν- συνθέτουν το παζλ της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προετοίμαζαν νέο μεγάλο «χτύπημα» τις επόμενες ημέρες.

Ο κλοιός γύρω από τα μέλη της οργάνωσης άρχισε να στενεύει επικίνδυνα στις 21 Οκτωβρίου, όταν η ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό (και μάλιστα στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση 300 μέτρων από το διαμέρισμα «γιάφκα») οδήγησε στον τραυματισμό ενός εκ των τρομοκρατών.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με συντονισμένη επιχείρηση μπούκαραν στο διαμέρισμα «γιάφκα» της οργάνωσης επί της οδού 17 Νοέμβρη 57. Οι συλλήψεις ενός 41χρονου καταδικασθέντα για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, του 45χρονου ιδιοκτήτη της γιάφκας και μιας 39χρονης, καθώς και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος 46χρονου γνωστού καταληψία που καταζητείται σήμαναν την αρχή του τέλους για τη δράση της ομάδας που, σύμφωνα με τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρη Χαρδαλιά, ετοίμαζε κάτι «πολύ μεγάλο».

Σύμφωνα με τις ενδείξεις της Αστυνομίας, οι αδίστακτοι τρομοκράτες εν όψει των επετείων της 17 Νοέμβρη και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου σχεδίαζαν νέα τρομοκρατική επίθεση. «Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Λ. Χαρδαλιά για την έγκαιρη παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, χάρη στην οποία δεν θρηνήσαμε θύματα από τη δράση των αδίστακτων τρομοκρατών, που είχαν στην κατοχή τους καλάσνικοφ με λέιζερ, πυροβόλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής αναφερόμενος στα χτυπήματα της ομάδας, μεταξύ των οποίων πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ανήμερα των ευρωεκλογών του 2014, στην πρεσβεία του Μεξικού στις 31 Αυγούστου του 2016 και στη γαλλική πρεσβεία στις 10 Νοεμβρίου του 2016, όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

«Εκείνο που τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε» επισήμανε για το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Μάλιστα, εκτός από τα πυροβόλα όπλα και τα καλάσνικοφ, τα αποκαλυπτικά ευρήματα περιλαμβάνουν χειροβομβίδες, ζελατινοδυναμίτιδα, ηλεκτρικούς πυροκροτητές, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και... φάρο ασθενοφόρου με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων και πλήθος αυτοκόλλητων ασθενοφόρων και νοσοκομειακών οχημάτων!

Ο 41χρονος και ο 45χρονος βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα (τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ' εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων) και πέντε πλημμελήματα, με τον πρώτο να δηλώνει από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται ότι θα συνεχίσει να παλεύει ακλόνητος μέσα και έξω από τις φυλακές. Χθες στην Εισαγγελία οδηγήθηκε και η 39χρονη, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά τις κάρτες μνήμης που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 46χρονου καταζητούμενου, ενώ στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται και η γιατρός που φέρεται ότι τον περιέθαλψε μετά τον τραυματισμό του κατά τη ληστεία στον Χολαργό.

Keywords