Πρόκληση! Συνέλαβαν δύο Ελληνοκύπριες στα Κατεχόμενα

Πρόκληση! Συνέλαβαν δύο Ελληνοκύπριες στα Κατεχόμενα16.09.2019Άρθρα

Φόβοι ότι οι Τούρκοι θα θέσουν θέμα ανταλλαγής με τον 16χρονο

Αντίποινα από τους Τούρκους για την υποστολή της σημαίας τους από τον 16χρονο Ελληνοκύπριο μαθητή. Συνέλαβαν και οδήγησαν στα κρατητήρια δύο γυναίκες που είχαν πάει εκδρομή στην περιοχή της Μόρφου με τον ισχυρισμό και τη δήθεν κατηγορία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι

κατοχικές δυνάμεις είναι εμφανές ότι στοχεύουν στη σύλληψη του 16χρονου μαθητή που κατέβασε και πήρε τη σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Αλλωστε, το ψευδοκράτος εξέδωσε και «ένταλμα σύλληψης».

Και επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τον ήρωα μαθητή, προέβησαν στη σύλληψη των δύο γυναικών για να εκβιάσουν και να θέσουν θέμα ανταλλαγής... Συμπεριφέρονται καθαρά σαν εισβολείς και τα ανθρώπινα δικαιώματα γι' αυτούς είναι μία άγνωστη λέξη.

Η κυπριακή κυβέρνηση ήδη προχώρησε σε διάβημα μέσω του ΟΗΕ ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο γυναικών, ηλικίας 52 και 20 χρόνων. Οι πληροφορίες ωστόσο από τα Κατεχόμενα δεν είναι ιδιαίτερα θετικές, αφού τις οδήγησαν στα κρατητήρια και σήμερα θα τις μεταφέρουν στο λεγόμενο «δικαστήριο» για να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η κράτησή τους. Το περιστατικό θυμίζει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο, όπως και άλλες παρόμοιες που εκτυλίχθηκαν στην Τουρκία.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η σύλληψη των δύο γυναικών είναι μία πράξη καθαρά αντεκδίκησης. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι δεν μπορούν να δεχθούν ότι στην Κύπρο έκαναν μία θηριωδία, εισέβαλαν το 1974 σκοτώνοντας αθώους, βιάζοντας, αρπάζοντας περιουσίες και καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος του νησιού, που κατέχουν ακόμη και σήμερα παράνομα, και αυτό προκαλεί οργή και θυμό. Οπως άλλωστε οι παρανομίες στην Αμμόχωστο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Η πράξη του Ελληνοκύπριου μαθητή ήταν δικαιολογημένη όταν βρέθηκε μπροστά στη σημαία του εισβολέα, βαμμένη με το αίμα των συγγενών του και της οικογένειάς του.

Η απόφαση των κατοχικών δυνάμεων να συλλάβουν δύο αθώες γυναίκες με τον γελοίο ισχυρισμό ότι φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς Τουρκία και Τουρκοκυπρίους για τίποτα.

Επικήρυξαν έναν 16χονο γιατί κατέβασε τη σημαία τους και έβαλαν τους Γκρίζους Λύκους να τον κυνηγούν όταν οι ίδιοι έχουν προκαλέσει τον «Αττίλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα