Τα μοιραία λάθη με το ροτβάιλερ

Τα μοιραία λάθη με το ροτβάιλερ13.09.2019Ρεπορτάζ

Τι λέει εκπαιδευτής σκύλων για την τραγωδία στα Γλυκά Νερά με θύμα ένα βρέφος δύο μηνών

Ρεπορτάζ
Κέλλυ Φαναριώτη

Aνείπωτη τραγωδία με θύμα ένα βρέφος δύο μηνών σημειώθηκε χθες το πρωί στα Γλυκά Νερά, όταν ένας σκύλος ράτσας ροτβάιλερ τραυμάτισε θανάσιμα το μωρό. 

Μόλις η μητέρα αντιλήφθηκε ότι το τετράποδο ζώο της οικογένειας επιτέθηκε στο κοριτσάκι, μετέφερε σε κατάσταση σοκ το παιδί στο Νοσοκομείο

Παίδων Πεντέλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το άτυχο νεογνό δεν είχε αναπνοή ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις και παρά την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η χαροκαμένη μητέρα άλλων τριών αγοριών προσπαθούσε για καιρό να αποκτήσει ένα κοριτσάκι, ενώ μετά τη γέννα του άτυχου παιδιού υποβλήθηκε σε αφαίρεση μήτρας.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το σκυλί ζούσε μόνιμα στο μπαλκόνι του σπιτιού διότι εκδήλωνε ζήλια για το μωράκι και όταν χθες το πρωί κατάφερε να σκίσει τη σήτα μπήκε στο σπίτι και κατευθύνθηκε προς την κούνια, όπου συνέβη το μοιραίο.

Όπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πρώτος εκπαιδευτής σκύλων - οδηγών στην Ελλάδα Πάρης Διαμαντίδης, τα τετράποδα της συγκεκριμένης φυλής είναι αρκετά δυνατά, ατρόμητα και δένονται πολύ με το αφεντικό τους.

Επιπλέον, μπορούν να εκτελέσουν καθήκοντα φύλαξης, σωματοφυλακής ή μπορεί να γίνουν δολοφόνοι, μόνο εφόσον έχουν εκπαιδευτεί για τα παραπάνω. «Τα σκυλιά αυτά δεν επιτίθενται στον καθένα παρά μόνο αν αντιληφθούν πως κάποιο μέλος της οικογένειας απειλείται από κάποιον τρίτο.

Γενικότερα απαγορεύεται οι γονείς να αφήνουν μωρό παιδί μόνο του με οποιαδήποτε ράτσα σκύλου, χωρίς επιτήρηση» δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι μια οικογένεια να μην παραμελεί το κατοικίδιο με τον ερχομό ενός νέου μέλους.

«Αρκετές φορές οι άνθρωποι σταματούν να βγάζουν βόλτα τον σκύλο και να παίζουν μαζί του όταν κάνουν παιδί, με αποτέλεσμα το ζώο να χάνει τη ρουτίνα του. Η εξοικείωση του τετράποδου με το μωρό είναι πρωταρχικό μέλημα της οικογένειας».

Τέλος, σημειώνει ότι σε περίπτωση που οι γονείς του άτυχου παιδιού δεν το είχαν φέρει ποτέ σε επαφή με τον σκύλο, μόλις αυτός μπήκε στο σπίτι, ενδεχομένως εντόπισε μια ξένη μυρωδιά, την οποία αντιλήφθηκε ως απειλή με αποτέλεσμα να επιτεθεί.

Keywords
Αναζητήσεις
το ροτβαιλερ ειναι μονιμα στο μπαλκόνι
Τυχαία Θέματα