Ποτάμια οι δρόμοι χθες στην Αθήνα! Επιμένει η κακοκαιρία

Ποτάμια οι δρόμοι χθες στην Αθήνα! Επιμένει η κακοκαιρία 07.05.2018Ρεπορτάζ

Σε ρυθμούς... αλλόκοτους για την εποχή κινείται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Χθες το βράδυ, οι δρόμοι στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ για αρκετή ώρα έκλεισε μέρος της οδού Πειραιώς. Η έντονη βροχόπτωση συνοδευόταν από κεραυνούς. Μάλιστα,

η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για την απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Τα φαινόμενα... τροπικού κλίματος προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Την Παρασκευή και το Σάββατο από τη σφοδρή κακοκαιρία και τη χαλαζόπτωση επλήγησαν καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δέντρα σε χωριά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις καταιγίδες και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα μάλιστα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Οπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η αστάθεια πρόσκαιρα θα περιοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ νέα επιδείνωση θα έχουμε ξανά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα