Πόλος έλξης το μουσείο τύπου της «δημοκρατίας»

Πόλος έλξης το μουσείο τύπου της «δημοκρατίας»13.11.2017Πρόσωπα

Δεκάδες Θεσσαλονικείς επισκέπτονται το περίπτερο για να θαυμάσουν τις πολυτελείς εκδόσεις και ιστορικά πρωτοσέλιδα της «Εστίας» από το 1894

Ενθουσιασμένοι από τη λειτουργία του περιπτέρου - μουσείου Τύπου, που δημιούργησε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ο Δημοκρατικός Τύπος, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ), δηλώνουν

οι επισκέπτες του.

Δεκάδες Θεσσαλονικείς επισκέφτηκαν το περίπτερο, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, θαύμασαν τα μοναδικά ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Εστία» από το 1894 και ενημερώθηκαν για την ημερήσια εφημερίδα «δημοκρατία», την «κυριακάτικη δημοκρατία», και την εβδομαδιαία «Ορθόδοξη Αλήθεια». Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο των βιβλίων ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου που κυκλοφορούν από τον όμιλό μας, στην ξεχωριστή έκθεση βιβλίου που έχει στηθεί. Παράλληλα, προμηθεύτηκαν τις ειδικές και περιοδικές εκδόσεις του ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι οποίες διανέμονται δωρεάν, και έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν σχετικά με το ειδησεογραφικό έργο του πρακτορείου.

«Είναι πραγματικά μοναδικό το περίπτερο, το οποίο προβάλλει τον έντυπο Τύπο, την ιστορία του και τη συνέχειά του, σε μια περίοδο που κυριαρχεί το ίντερνετ και χάνονται τα παραδοσιακά μέσα» αναφέρει ο Γιώργος Ψάλτης. «Είναι πολύ καλή η έκθεση βιβλίου, μαζί με τις εφημερίδες. Τα παιδιά μας διαβάζουν βιβλία, δεν μένουν στο τάμπλετ, και πιστεύω ότι θα έρθουν να γνωρίσουν τις εκδόσεις σας» λέει η Αννα Καϊτζή. Φανατική αναγνώστρια των βιβλίων που προσφέρει η «Ορθόδοξη Αλήθεια» δηλώνει η Χρύσα Τσόρμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Παίρνω κάθε εβδομάδα την “Αλήθεια” και έχω στη βιβλιοθήκη μου όλα τα βιβλία που προσφέρετε. Είναι πολύ καλό που δημιουργήσατε αυτό το περίπτερο και μπορεί να ενημερωθεί ο κόσμος για τις εκδόσεις σας και να προμηθευτεί τη λίστα με τα βιβλία σας», τονίζει η κυρία Τσόρμπα. Θερμά συγχαρητήρια μας έδωσε και ένας άλλος αναγνώστης μας, ο Ιωάννης Μανωλάς.

Το (γυάλινο) περίπτερο, που βρίσκεται δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης (μετά το «Μακεδονία Παλλάς»), στον «Κήπο της Αμμου», λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι συνεργάτες μας με χαρά θα σας ξεναγήσουν εντός του περιπτέρου, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα