Περίεργα «παιχνίδια» από τον Αγγελή

Περίεργα «παιχνίδια» από τον Αγγελή21.06.2019Παρασκήνιο

Ξεπαγώνει δικογραφία που ο ίδιος έθεσε στο αρχείο, επικαλούμενος νέα στοιχεία, τα οποία όμως γνώριζε εδώ και... μήνες

Την ανάσυρση από το αρχείο δικογραφίας, την οποία ο ίδιος είχε προ μηνών «παγώσει», σχετικά με την υπόθεση της Novartis ζητεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ενώ στρέφει τα «βέλη» του σε βάρος της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του

αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα, ζητώντας τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Με 10σέλιδη αναφορά του, ο πρώην εποπτεύων των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που είχε παραιτηθεί από τη θέση του τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» αναφορικά με την άρνηση να παραλάβει στοιχεία από τις αμερικανικές Αρχές κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιένη, ζητεί να ανακληθούν οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση της Novartis, τις οποίες ο ίδιος είχε θέσει στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος 18… νέα στοιχεία, που, όπως υποστηρίζει, προέκυψαν μετά το ταξίδι στη Βιένη, ζητεί να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο ίδιος ουδέποτε τους κάλεσε για κατάθεση. Αλλωστε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα νεότερα στοιχεία που φέρεται ότι επικαλείται ο κ. Αγγελής ήταν σε γνώση του εδώ και μήνες.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, ακόμα και η διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Αγγελής είχε στόχο να «βγάλει στη σέντρα» την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απευθυνόμενος αρχικά στην Εισαγγελία Εφετών και εν συνεχεία, με δεύτερη αίτηση-αναφορά του προς την Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου, ζητώντας από την Ξένη Δημητρίου να αποφασίσει η ίδια -αν θεωρεί πως δεν ακολουθήθηκε η σωστή νομική οδός- για την ανάκληση της αρχειοθέτησης των μηνύσεων των πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, και ενώ σήμερα είχε κληθεί από τον συνάδελφό του Δημήτρη Δασούλα να εξεταστεί στο πλαίσιο του «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις καταγγελίες τόσο του ιδίου όσο και της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis, o κ. Αγγελής στη δεύτερη αναφορά του προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καλώντας τον αντιεισαγγελέα, αλλά και την κυρία Δημητρίου να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Επί της ουσίας, με την κίνηση αυτή γνωστοποιεί πως δεν έχει πρόθεση να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Αρειο Πάγο από τον Δημήτρη Δασούλα, καταγγέλλοντας παράλληλα τόσο τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να μετατραπεί -όπως, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρει- σε κατηγορούμενο όσο και τον συνάδελφό του, αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα