Πέρασε άλλη μία (ν)τροπολογία

Πέρασε άλλη μία (ν)τροπολογία21.03.2019Βουλή

Δίνουν το δικαίωμα σε Κουντουρά και Δανέλλη να κατέβουν για την Ευρωβουλή χωρίς να παραιτηθούν

Με 148 «ναι» πέρασε από την Ολομέλεια η τροπολογία της ντροπής, με την οποία επιτρέπεται στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους έδρα έως ότου (και αν) εκλεγούν στην Ευρωβουλή.

Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση κάνει το χατίρι στην Ελενα

Κουντουρά και στον Σπύρο Δανέλλη προκειμένου να κατέλθουν -όπως φημολογείται- στις ευρωεκλογές, αλλά χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθούν από βουλευτές, ώστε να μη χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Η κυβέρνηση δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, που μίλησε για εκλογομαγειρέματα, ονομαστικές τροπολογίες, αλλά και τροπολογίες ωμής συναλλαγής. Οσο για τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, δεν βρήκε κουβέντα να πει για τις καταγγελίες περί φωτογραφικής διάταξης, αλλά αντέτεινε ότι θα παίξει με ανοιχτά χαρτιά και τα κόμματα θα είναι πλήρως ενημερωμένα, ώστε να προχωρήσουμε προς τις πολλαπλές εκλογές του Μαΐου με τρόπο τεχνικά άρτιο και χωρίς προβλήματα. Κοινώς, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Σε κάθε περίπτωση, στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε σύνολο 257 βουλευτών οι 148 είπαν «ναι», οι 105 «όχι», ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «παρών». Συγκεκριμένα, στα «ναι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται και εκείνα των πρόθυμων «έξι», δηλαδή των Ελενας Κουντουρά, Σπύρου Δανέλλη, Τέρενς Κουίκ, Κώστα Ζουράρι, Βασίλη Κόκκαλη και Κατερίνας Παπακώστα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος, σημειωτέον, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και γι’ αυτό δεν πήγε στη Βουλή να ψηφίσει.

Εκπληξη αποτέλεσε η υπερψήφιση της τροπολογίας από τον Δημήτρη Καβαδέλλα της Ενωσης Κεντρώων, που ήταν ο μόνος από το κόμμα του που παρέστη στην ονομαστική ψηφοφορία. «Οχι» στην τροπολογία είπαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., της ΔΗΣΥ και της Χ.Α. που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, αλλά και αρκετοί ανεξάρτητοι, ανάμεσά τους οι Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός. Τα τέσσερα «παρών» προήλθαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα