Πάρτι αισχροκέρδειας στο «κουφάρι» της Thomas Cook

Πάρτι αισχροκέρδειας στο «κουφάρι» της Thomas Cook25.09.2019Ειδήσεις

Εως και 400% αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων αεροπορικές εταιρίες για τους πελάτες της επιχείρησης

Ενός κακού μύρια έπονται» λέει το ρητό, το οποίο φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» στα όσα συμβαίνουν την επομένη της κατάρρευσης του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης του ταξιδιωτικού «γίγαντα» χιλιάδες Βρετανοί

τουρίστες που είχαν σχεδιάσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με την Thomas Cook βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απληστία αρκετών αεροπορικών εταιριών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κυριολεκτικά σαν κοράκια αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων έως 400%!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας πελάτης της Thomas Cook, ο οποίος την Κυριακή έκλεισε εισιτήρια από το Λονδίνο προς το Ορλάντο των ΗΠΑ με την British Airways αντί 437 λιρών, για να διαπιστώσει χθες ότι τα ίδια εισιτήρια θα του κόστιζαν 1.978 λίρες! Την ίδια ώρα ανάλογες καταγγελίες καταγράφονται και για άλλες εταιρίες, όπως η Ryan Air, η Jet2 kαι η Virgin.

Από την πλευρά τους, οι αερομεταφορείς αρνούνται ότι στοχοθετούν τους πελάτες της εταιρίας που κατέρρευσε. Στο μεταξύ, η υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας Αντρεα Λίντσομ μιλώντας χθες στο Sky News ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος διάσωσης της Thomas Cook, καθώς θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν κεφάλαια σε μια επιχείρηση που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της!

«Ακούγονται κάθε είδους φήμες, το γεγονός είναι ότι τα 200.000.000 είναι μια υποεκτίμηση αυτού που θα χρειαζόταν η Thomas Cook απλά και μόνο για μια πολύ μικρή περίοδο, για τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες» δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε: «Η Thomas Cook καθυστερεί με το να προσπαθεί να εξυπηρετήσει χρέος ύψους 1,7 δισ. λιρών και θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων να δοθούν χρήματα άσκοπα για μια χαμένη υπόθεση».

Και ενώ αυτά συμβαίνουν εντός Βρετανίας, στο εξωτερικό χιλιάδες Βρετανοί προσπαθούν να επιστρέψουν στη χώρα τους με έκτακτες πτήσεις. Τη Δευτέρα επέστρεψαν 14.700 άνθρωποι, ενώ άλλοι 135.300 αναμένεται να επιστρέψουν εντός των επόμενων 13 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα