Παριστάνει και το θύμα ο Στουρνάρας

Παριστάνει και το θύμα ο Στουρνάρας15.07.2019Πρόσωπα

Μιλά για προσπάθεια «εξόντωσης» από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες της πρώην κυβέρνησης!

Τον ρόλο του θύματος πρόσθεσε στην γκάμα των δημόσιων εμφανίσεών του ο Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως στόχο συντονισμένης προσπάθειας από κρατικούς και παρακρατικούς (ποιους εννοεί άραγε;) παράγοντες της προηγούμενης κυβέρνησης, με σκοπό την ηθική του εξόντωση.

«Η λέξη στοχοποίηση

είναι, δυστυχώς, πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς όχι για λόγους αντεκδίκησης, αλλά για λόγους
προστασίας του κράτους Δικαίου» διεκτραγωδεί με θεσμική οδύνη στην «Καθημερινή».

Οπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της ΤτΕ, προκαλώντας πάντως εύλογες απορίες για τους λόγους που δεν προχωρούσε σε ένα τόσο σοβαρό διάβημα λίγες ημέρες νωρίτερα: «Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες ηθικής εξόντωσης και “δολοφονίας χαρακτήρα” εμού, της συζύγου μου και των θυγατέρων μας, προκειμένου να εμποδιστώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου».

Προσθέτει, δε, στο ίδιο σπαραξικάρδιο και μετριοπαθές ύφος ότι η χώρα πέρασε ξυστά από περιπέτειες, χάρη στην πρωτοφανή αντοχή που ο ίδιος επέδειξε, εξηγώντας χαρακτηριστικά: «Αντεξα και προστάτευσα την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος επειδή είμαι απολύτως “καθαρός”, επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτα οι σκευωροί και χάρη στη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, από τους διευθυντές και το προσωπικό της Τραπέζης της Ελλάδος και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάποιος άλλος στη θέση μου ίσως να μην άντεχε και τότε οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω για ό,τι έγινε, εφόσον οι αρμόδιοι θεσμοί επιληφθούν και κληθώ να καταθέσω».

Αλλο πρίσμα

Αναφορικά με τις επιδόσεις της οικονομίας, είναι φανερό ότι έχει αλλάξει το πρίσμα υπό το οποίο βλέπει μετεκλογικά την κατάσταση ο διοικητής, αφού εκτιμά τώρα ότι είναι εφικτοί διπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης από το σημερινό 1,9%, μέσω των επενδύσεων.

Προβλέπει μάλιστα ότι με τον εξορθολογισμό των μη παραγωγικών δαπανών και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο δεύτερο εξάμηνο
θα επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα, ενώ η Ελλάδα θα καταφέρει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα