Παρατείνεται για φέτος η επιστροφή πινακίδων Ι.Χ. με αναλογικά τέλη

Παρατείνεται για φέτος η επιστροφή πινακίδων Ι.Χ. με αναλογικά τέλη16.04.2019Οικονομία

Και τροπολογία για την προθεσμία υποβολής Ε9 όταν υπάρχει μεταβολή στοιχείων ακινήτων

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα μπορούν να πληρώνουν και φέτος οι πολίτες, μέσω σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Με τη ρύθμιση επεκτείνεται επί της ουσίας και για το 2019 η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αυτοκινήτων και μηχανών θα μπορούν να τα θέσουν σε κυκλοφορία πληρώνοντας τέλη με τον μήνα, όπως ακριβώς ίσχυε και τα προηγούμενα έτη. Οσοι επιθυμούν να πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για έναν μήνα θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε δύο μήνες, δηλαδή τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημά τους, όσοι επιθυμούν να λάβουν τις πινακίδες για τρεις μήνες θα πληρώνουν τα τέλη που αναλογούν σε 4 μήνες, δηλαδή τα 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν τις πινακίδες για το υπόλοιπο του έτους θα πληρώνουν τέλη για τους υπολειπόμενους μήνες, προσαυξημένα κατά δύο μήνες.

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την προθεσμία υποβολής Ε9 σε περιπτώσεις μεταβολής των στοιχείων ακινήτων των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή Ε9 ορίζεται η 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής δικαιωμάτων επί ακινήτων του φορολογουμένου. Ακόμα, προβλέπεται απαλλαγή από πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν μετά τις 31/12/2014 και αφορούν αλλαγές στοιχείων ακινήτων από το 2010 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα