Δέκα μήνες φυλάκιση στους Γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Δέκα μήνες φυλάκιση στους Γερμανούς αξιωματικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία16.04.2019Πρόσωπα

Υποστήριξαν ότι ύψωσαν το δικό τους εθνικό σύμβολο επειδή ήταν... μεθυσμένοι. Εξαλλοι οι κάτοικοι της Κρήτης για την αθλιότητα των νεαρών

Αντιμέτωποι με τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης βρέθηκαν οι δύο θρασύδειλοι στρατιωτικοί από τη Γερμανία που το απόγευμα της Κυριακής κατέβασαν την ελληνική σημαία προκειμένου να υψώσουν εκείνη της χώρας τους, στην περιοχή του Σταυρού

στο Ακρωτήρι Χανίων.

Σε βάρος των δύο νεαρών που υπηρετούν ως αξιωματικοί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Οπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο 23χρονοι Γερμανοί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, έφτασαν ως το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι ενθουσιασμένοι (σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν και... μεθυσμένοι) με το γεγονός ότι κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του σημείου, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς ωστόσο, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Σημείωσαν μάλιστα ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα προκειμένου να μην την πάρει ο αέρας. Οπως ήταν φυσικό, δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο που τους έκρινε ενόχους και τους καταδίκασε σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Οι δύο νεαροί σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις μετά την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι η άκρως προκλητική ενέργειά τους το απόγευμα της Κυριακής έγινε αντιληπτή από μέλη της Εθνοφρουράς, τα οποία, αφού τους σταμάτησαν, τους είπαν να μην αποχωρήσουν, διότι είχαν καλέσει την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα